Η αντίστροφη μέτρηση για τις φετινές διακοπές έχει ήδη ξεκινήσει. Οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο έχουν «πάρει φωτιά» και ο σχεδιασμός προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Σε λίγες ημέρες, άντε το πολύ λίγες εβδομάδες το πλοίο θα σαλπάρει ή το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει το ταξίδι του παίρνοντας μαζί εσάς και τα παιδιά σας έτσι ώστε να απολαύσετε τις οικογενειακές σας διακοπές.

Ο προγραμματισμός για οικογενειακές διακοπές αποτελεί μία πιο σύνθετη διαδικασία και το γνωρίζετε από πρώτο πλέον χέρι. Πριν λοιπόν οι βαλίτσες κλείσουν, τα μαγιό φορεθούν και τα καπέλα έχουν την τιμητική τους, ψάξαμε και βρήκαμε προορισμούς που σας περιμένουν να τους επισκεφτείτε.

Οι οικογενειακές διακοπές για να είναι τέλειες εκτός από καλή διάθεση χρειάζονται απαραιτήτως καθαρές και ασφαλείς παραλίες ώστε να παίζουν τα παιδιά, μέρη ιστορικού ενδιαφέροντος, διαδρομές μέσα στη φύση και φυσικά μια φωτογραφική μηχανή που θα κρατήσει για πάντα ως «λάφυρο» τις ομαδικές πόζες σας.

Οικογενειακές διακοπές στα μαγικά Σύβοτα

Τα Σύβοτα της Ηπείρου είναι ένα μικρό μέρος το οποίο έχει όμως πολλά να προσφέρει σε όσους επιθυμούν να κάνουν διακοπές. Βρίσκονται μόλις 26 χιλιόμετρα από την Πάργα και 480 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

Στα Σύβοτα υπάρχουν πολλά καταλύματα σε προσιτές τιμές και γραφικά οικογενειακά ταβερνάκια δίπλα ακριβώς στο κύμα.

Εάν επιθυμείτε μια ακόμη πιο οικονομική διαμονή μπορείτε να μείνετε σε ένα παραθαλάσσιο χωριό το οποίο βρίσκεται δίπλα στα Σύβοτα και ονομάζεται Πλαταριά.

Μερικές από τις ξακουστές παραλίες στα Σύβοτα με καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά είναι η Μικρή Άμμος, η Μπέλα Βράκα και ο Βάλτος.

Οι διακοπές στα Σύβοτα μπορούν ιδανικά να συνδυαστούν με μια εκδρομή στο Ζάλογγο και το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Στον ποταμό Αχέροντα μπορείτε να κάνετε διάφορα σπορ όπως rafting, canoe kayak, πεζοπορία ή ακόμη και ιππασία μέσα στη φύση.

Επίσης από τα Σύβοτα αναχωρούν καθημερινά και σκάφη που πραγματοποιούν μίνι κρουαζιέρες στους Παξούς και τους Αντιπαξούς.

Διακοπές με τα παιδιά σας στην Κρήτη

Η Κρήτη είναι ένα τεράστιο νησί στο οποίο δεν θα βαρεθείτε ποτέ. Είναι ένας προορισμός με πληθώρα επιλογών που δεν σταματούν να εκπλήσσουν τους επισκέπτες.

Μπορείτε να φτάσετε είτε με το πλοίο από τον Πειραιά σε περίπου εννιά ώρες είτε με το αεροπλάνο σε λιγότερο από μία ώρα. Στην Κρήτη θα βρείτε από μικρά οικογενειακά καταλύματα μέχρι πολύ μεγάλα ξενοδοχεία που διαθέτουν πολλές παροχές και δραστηριότητες.

Οι περισσότερες παραλίες του νησιού είναι οργανωμένες και ασφαλείς για τα παιδιά. Εάν αποφασίσετε να πάτε στην Κρήτη δεν γίνεται να μην επισκεφτείτε τα τείχη του Ηρακλείου, τη γραφική πόλη των Χανιών, το Φαράγγι της Σαμαριάς και το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού.

Εάν δεν θέλετε να μείνετε σε κάποια από τις πόλεις του νησιού μπορείτε να επιλέξετε μέρη με πιο οικογενειακά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια όπως είναι ο Πλατανιάς Χανίων, οι Γούβες, η Αγία Μαρίνα, η Αγία Πελαγία, η Χερσόνησος και η Ελούντα.

Μια επίσκεψη στον νομό Λασιθίου που είναι ο λιγότερο διαφημισμένος του νησιού θα σας ανταμείψει για την επιλογή σας. Εκεί θα βρείτε τρία μικρά χωριά που αποτελούν πραγματικές εκπλήξεις, τον Μόχλο, το Σίσι και την Κριτσά.

Ο Μόχλος είναι το ησυχαστήριο του Λασιθίου 48 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου και 35 χιλιόμετρα δυτικά της Σητείας.

Το Σίσι βρίσκεται απόσταση 26 χιλιόμετρα δυτικά του Αγίου Νικολάου. Είναι ένα χωριό γραφικό. Ένα ψαροχώρι με τα χαμηλά κτίρια, πολύχρωμα σοκάκια και ένα φυσικό λιμανάκι που δημιουργεί την αίσθηση της λιμνοθάλασσας.

Η Κρίτσα έχει χτιστεί αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 330- 365 μέτρων, στους πρόποδες του βουνού Κάστελλος και είναι ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Κρήτης. Απέχει μόλις 9 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο και διατηρεί μέχρι σήμερα αναλλοίωτη την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της.

Νάξος: Ο ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές

Η Νάξος είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές που λατρεύεται κυρίως από οικογένειες.

Είναι ένα νησί μεγάλο αλλά εάν μείνετε στη χώρα του μπορείτε να χαρείτε τη βόλτα, το φαγητό σας και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο παρά μόνο όταν θα θελήσετε να πάτε για μπάνιο.

Φτάνοντας στο λιμάνι θα δείτε να σας καλωσορίζει μία τεράστια μαρμάρινη πύλη η Πορτάρα. Αξίζει να επισκεφτείτε τους Κούρους του νησιού που χρονολογούνται από την Αρχαϊκή περίοδο, δηλαδή 7ο-6ο αιώνα π.Χ. µε τον μεγαλύτερο να εντοπίζεται στον Απόλλωνα και να αγγίζει σε ύψος τα 10 μέτρα.

Συνδυάστε την επίσκεψή σας στον Κούρο του Απόλλωνα με μια βόλτα στο ομώνυμο ψαροχώρι που βρίσκεται εκεί.

Ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στη Νάξο το οποίο θα μαγέψει τα παιδιά σας είναι το κάστρο στη Χώρα. Εκεί θα δείτε σπίτια που χρονολογούνται στο 14ο και 15ο αιώνα διαθέτουν οικόσημα καθολικών ευγενών, στενά λιθόστρωτα δρομάκια και εσωτερικές ολάνθιστες αυλές.

Στη Νάξο θα βρείτε παραλίες για όλα τα γούστα. Με χρυσή αμμουδιά και καταγάλανα νερά. Πιο ξακουστή είναι παραλία της Πλάκας που ξεχωρίζει για την ψιλή λευκή της άμμο και βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού μόλις 8 χιλιόμετρα νότια της Χώρας. Επίσης πολύ γνωστή παραλία είναι η Αγία Άννα που αποτελεί τη φυσική συνέχεια του Αγίου Προκοπίου. Μακριά από τη βουή των πιο κοσμικών πλαζ, λίγο μετά την Πλάκα προς τα νότια θα βρείτε τον Ορκό.

Οι παραλίες Παρθένα και Μικρή Βίγλα στην ουσία αποτελούν μία ενιαία παραλία η οποία χωρίζεται στα δύο από έναν βράχο και βρίσκονται 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χώρας. Η Παρθένα αποτελεί φημισμένο προορισμό για τους λάτρεις του kite surfing και της ιστιοσανίδας οπότε ξέρουμε πως τα παιδιά σου θα ενθουσιαστούν εάν την επισκεφτείτε.

Εάν πάτε στη Νάξο μπορείτε να φτάσετε με το πλοίο από Πειραιά ταξιδεύοντας για 3 έως 5 ώρες ή αλλιώς με το αεροπλάνο σε μία περίπου ώρα.

Στούπα: Το «στολίδι» της Μεσσηνιακής Μάνης

Για το τέλος κρατήσαμε τη Στούπα. Βρίσκεται στη Μεσσηνιακή Μάνη και είναι ένας προορισμός που συνδυάζει απόλυτα το πράσινο των δέντρων με το μπλε της θάλασσας. 

Απέχει περίπου 280 χιλιόμετρα από την Αθήνα και οδικώς θα φτάσετε σε περίπου 3,5 ώρες. Σαν προορισμός είναι ιδανικός για οικογένειες με παιδιά και θυμίζει νησί του Ιονίου. 

Στο χωριό υπάρχουν δύο παραλίες, η μία (η πιο μεγάλη) ονομάζεται παραλία Στούπας και η άλλη (η πιο μικρή) παραλία Καλογριάς. Οι δύο αυτές παραλίες χωρίζονται στην ουσία από έναν μικρό όρμο.

Τα νερά είναι πεντακάθαρα και ο βυθός μαγευτικός.

Στην περιοχή θα έχετε αρκετές επιλογές σε οικογενειακά και οικονομικά καταλύματα όπως επίσης και ταβερνάκια όπου θα γευτείτε νόστιμες τοπικές λιχουδιές.

Ανατολικά της Στούπας θα βρείτε το χωριό Λεύκτρο και θα συναντήσετε ένα επιβλητικό κάστρο. Εάν πάλι είστε λάτρεις του βουνού μετά από τις βουτιές σας φορέστε κλειστά παπούτσια και ετοιμαστείτε για τον Ταΰγετο.

Το ταξίδι ξεκινά! Φτιάξτε αμέσως βαλίτσες!