Μικροί, εναλλακτικοί και ανέμελοι. Οι Φούρνοι είναι το νησί του Αιγαίου που μπορεί να σου προσφέρει την απόλυτη ηρεμία στις διακοπές σου. Είναι εκεί που θα απομακρυνθείς από την βαβούρα της καθημερινότητας και θα ζήσεις μερικές μέρες απόλυτης χαλάρωσης και αίσθησης της ζωής σε νησί. Σε αυτό το νησί δεν βλέπεις απλώς την ομορφιά αλλά την ζεις στον απόλυτο βαθμό της. Κι αν θες να συνδυάσεις την ηρεμία και την ανεμελιά με τις εναλλακτικά κοσμοπολίτικες διακοπές, μπορείς να συνδυάσεις την απόδρασή σου με διαμονή και στην Ικαρία.

Φούρνοι: Οι ήσυχοι του ανατολικού Αιγαίου

Οι Φούρνοι ανήκουν στην πραγματικότητα στην Ικαρία και είναι ουσιαστικά ένας σχηματισμός από πιο μικρά νησιά και βραχονησίδες. Ωστόσο μόνο τα δύο από αυτά κατοικούνται και είναι το ομώνυμο, δηλαδή οι Φούρνοι αλλά και η Θύμαινα.

Ήρεμη και γαλήνια είναι και η Χώρα του νησιού. Εκεί θα πιεις τον ελληνικό καφέ σου στα παραδοσιακά καφενεία, θα ξαποστάσεις στα φρεσκοασβστωμένα πεζούλια με τις όμορφες αυλές και θα περπατήσεις σε γραφικά δρομάκια με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια. Η βόλτα σου θα συνεχιστεί στο λιμάνι με φόντο τα βαρκάκια που είναι έτοιμα να φύγουν ή έχουν γυρίσει από την ψαριά τους. Όλα αυτά φαντάσου τα σε απόλυτα χαλαρούς ρυθμούς και με μια παραδοσιακή νησιώτικη χροιά.

Εξίσου όμορφες και κρυστάλλινες και οι παραλίες του νησιού στις οποίες μπορεί να έχεις την ευκαιρία να κάνεις και μπάνιο μόνος σου.

Οι Φούρνοι και η αγνή γαστρονομία τους

Στους Φούρνους θα φας πολύ και καλά. Και θα φας κυρίως ψαρικά και φρέσκα θαλασσινά. Και όλα πρώτης ποιότητας γιατί η κύρια ασχολία των ντόπιων είναι η αλιεία. Παρά το μικρό μέγεθος του νησιού, αυτό διαθέτει μεγάλο αλιευτικό στόλο και αποτελεί μάλιστα ένα από τα σημαντικότερα κέντρα αλιείας του Αιγαίου. Εκεί θα δοκιμάσεις ψάρια πρώτης διαλογής που θα έχουν αλιευθεί πριν από λίγο.

Επίσης μην χάσεις να πάρεις το περιζήτητο μέλι των Φούρνων. Χρωστάει τη μεγάλη φήμη του στο άφθονο θυμάρι και τη φασκομηλιά που ευδοκιμούν στο νησί.

Πού θα μείνεις

Σου προτείνουμε το Καμπί. Είναι ένα μόλις χιλιόμετρο μακριά από τους τρεις διάσημους ανεμόμυλους του νησιού. Εκεί βρίσκονται πολλά νεόδμητα κτήρια που λειτουργούν ως ξενώνες ενώ θα ευχαριστηθείς μπάνιο και στην παραλία του οικισμού. Πρόκειται για μια αμμουδιά με ψιλή άμμο και σκιά που σε ταξιδεύει τόσο μακριά ώστε θα θες σίγουρα να επιστρέψεις στο μέλλον για να ξαναζήσεις την εμπειρία.

πηγή: exploringgreece.tv