Για πολλά χρόνια είχε συνδέσει το όνομά της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αφού εκεί φιλοξενήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας, «Μανταλένα». Τα τελευταία χρόνια έχει συνδεθεί με το όνομα του Χολιγουντιανού σταρ, Τομ Χανκς αφού στο νησί διαθέτει το δικό του σπίτι, ενώ αποτελούσε και το ησυχαστήριο του Τζίμη Πανούση. Ο λόγος, φυσικά, για την Αντίπαρο.

Το νησί απέναντι στην Πάρο, το οποίο έχει πλέον εξελιχθεί σε δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό. Αν και ανέκαθεν η Αντίπαρος είχε το δικό της κοινό, που της παραμένει πιστό μέχρι και σήμερα. Άλλωστε, μπορεί και τα συνδυάζει όλα: λιτή ομορφιά, μέρη που σου προσφέρουν ηρεμία, σεργιάνι σε ένα αυθεντικό κυκλαδίτικο σκηνικό, μακραίωνη ιστορία για όσους επιθυμούν ένα ταξίδι στον χρόνο και διασκέδαση.

Έτσι, ο ταξιδιώτης μπορεί να απολαύσει τις βόλτες τους στα σοκάκια της ανάμεσα στα κατάλευκα σπίτια με τα μπλε παράθυρα και τις βουκαμβίλιες να σκορπούν το χρώμα και την ομορφιά τους στο τοπίο. Είναι όμως και το σπήλαιο που έχει στα σπλάχνα της, ένα από τα αρχαιότερα του κόσμου, φυσικό καταφύγιο από τη νεολιθική εποχή, που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες. Είναι και το κάστρο της, χαρακτηριστικό δείγμα οχύρωσης της περιόδου 13ου- 16ου αιώνα.

Στην νησίδα Σαλιαγκός βρίσκεται ο αρχαιότερος οικισμός των Κυκλάδων, ενώ το Δεσποτικό, ακατοίκητο νησάκι στα νοτιοδυτικά, αποτελεί τόπο μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας. Και βέβαια είναι οι πανέμορφες παραλίες της, τα μπαράκια της, η πλατεία της, αλλά και οι ζεστοί, φιλόξενοι κάτοικοί της, που κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστή την ατμόσφαιρα του νησιού.