Για ακόμη μία φορά η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών μέσων, καθώς η βρετανική εφημερίδα The Telegraph προτείνει την χώρα μας στους αναγνώστες της ως τον ιδανικότερο προορισμό για οικογενειακές διακοπές.

Ως ιδανικότερες περίοδοι συστήνονται οι μήνες Ιούνιος και Σεπτέμβριος, ενώ η εφημερίδα δεν παραλείπει να συστήσει συγκεκριμένους προορισμούς βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων όπως για παράδειγμα η ηλικία των παιδιών, οι ανάγκες της οικογένειας, το είδος των διακοπών που η καθεμία από αυτές επιθυμεί να κάνει κ.α.

Έτσι, η Χαλκιδική συστήνεται για τις πρώτες διακοπές με το μωρό, καθώς φημίζεται τόσο για τις υπέροχες και αμμώδεις παραλίες της, όσο και για τα ξενοδοχεία που είναι φιλικά προς τα μικρά παιδιά και παρέχουν τις απαραίτητες ανέσεις στις οικογένειες.

Η Ζάκυνθος και η Κρήτη με τις μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις εξοπλισμένες με όλες τις ανέσεις και παροχές που έχει ο καθένας ανάγκη κατά την διάρκεια των διακοπών του ενδείκνυται για διακοπές με την γιαγιά και τον παππού, ενώ η δεύτερη επιλέγεται, επίσης, και για τα υπερσύγχρονα κλαμπ με την πληθώρα δραστηριοτήτων και την επίβλεψη από εκπαιδευμένο προσωπικό για τους λιλιπούτειους επισκέπτες τους.

Στις πιο οικονομικές επιλογές συγκαταλέγονται η Κέρκυρα και το Τολό –από το δεύτερο μάλιστα είναι δυνατή και μια απόδραση στις κοντινές Ύδρα και Σπέτσες –, την ώρα που το Ιόνιο επιλέγεται για διακοπές ιστιοπλοΐας με εφήβους και η Ρόδος για τις τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες και τα all inclusive πακέτα τους.

Για όσους θέλουν να γνωρίσουν περισσότερο από ένα ελληνικά νησιά με τα παιδιά τους καλύτερη επιλογή για την βρετανική εφημερίδα αποτελούν οι Κυκλάδες, και, τέλος, η Αθήνα συστήνεται για διακοπές με παιδιά σε προεφηβική ηλικία, τόσο για το ιστορικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η πόλη, όσο και για την εύκολη πρόσβαση από το λιμάνι του Πειραιά σε πληθώρα νησιών.