Μια μοναδική περιήγηση στα εντυπωσιακά μοναστήρια της Ιρλανδίας

Ένα φωτογραφικό «ταξίδι» που συνδυάζει ιστορία και θρησκεία


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
21:56
02/11/2016
Μια μοναδική περιήγηση στα εντυπωσιακά μοναστήρια της Ιρλανδίας
loading

Στην ύπαιθρο της καταπράσινης Ιρλανδίας υπάρχουν διάσπαρτα μοναστήρια που εντυπωσιάζουν με τη μεγαλοπρέπεια και την αρχιτεκτονική τους.

Κάποια λειτουργούν ακόμη και άλλα έχουν μείνει ερείπια θυμίζοντας ξεχασμένες εποχές. Ορισμένα έχουν όμορφα διατηρημένους χώρους και βιτρώ παράθυρα, ενώ σε άλλα φιλοξενούνται γλυπτά ή αρχαία κειμήλια.

Όποιο κι αν επιλέξουν οι ταξιδιώτες να επισκεφθούν το σίγουρο είναι ότι θα φύγουν γεμάτοι αναμνήσεις από την κατανυκτική ομορφιά τους.

Μοναστήρι Skellig Michael

iremons5

Το μοναστήρι Skellig Michael στην ιρλανδική γλώσσα σημαίνει βράχος του Μιχαήλ βρίσκεται στο Kerry και κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος, πότε τέθηκε σε λειτουργία.

Ιδρύθηκε από τον Άγιο Fionán, που πιστεύεται ότι ταξίδεψε εκεί τον 6ο αιώνα και σήμερα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο οικισμός που βρίσκεται στην κορυφή ενός πολύ μικρού νησιού πιστεύεται ότι στέγαζε έως και 12 μοναχούς, οι οποίοι μετακόμισαν τον 12ο ή 13ο αιώνα σε ένα αβαείο στην ηπειρωτική χώρα στο Ballinskelligs.

Αβαείο Jerpoint

iremons4

Το κιστερκιανό αβαείο, Jerpoint δεν έχει διασωθεί σε αρκετά καλή κατάσταση. Βρίσκεται κοντά στο Kilkenny στη πόλη Thomastown και χτίστηκε από τον μεσαιωνικό βασιλιά του Osraige.

Είναι διάσημο για τα πέτρινα γλυπτά του και τον τετράγωνο πύργο που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα.

Αβαείο Glenstal

iremons3

Το αβαείο Glenstal είναι ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων στο Λίμερικ και βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό κάστρο μέσα σε 500 στρέμματα δάσους.

Ιδρύθηκε το 1927, επτά χρόνια μετά το πρώτο μοναστήρι Βενεδικτίνων στην Ιρλανδία.  Μέχρι το 2010 λειτουργούσε και ως σχολείο από τις μοναχές και στη συνέχεια οι μοναχοί το μετέτρεψαν σε οικοτροφείο μόνο για αγόρια.

Υπάρχει επίσης ένα αγρόκτημα και ένας ξενώνας που μπορεί να φιλοξενήσει όσους επισκέπτες επιθυμούν να περάσουν λίγες μέρες εκεί.

Μονή Τιμίου Σταυρού

iremons2

Ιδρύθηκε το 1168 από το Κιστερσιανό Τάγμα των μοναχών. Το 1233, η βασίλισσα Ισαβέλλα της Angoulême, η χήρα του βασιλιά Ιωάννη της Αγγλίας, δώρισε στο αβαείο ένα κομμάτι του Τιμίου Σταυρού που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για να σταυρώσουν τον Ιησού.

Το 2011, ο σταυρός που περιέχει τα λείψανα του Τιμίου Σταυρού εκλάπη, ωστόσο φέρεται να βρέθηκε το επόμενο έτος.

Μονή Glendalough

iremons1

Ο μοναστικός οικισμός βρίσκεται στην αγροτική κομητεία Wicklow μια από τις σημαντικότερες παλαιοχριστιανικές περιοχές της Ιρλανδίας.

Το Glendalough - που σημαίνει «κοιλάδα των δύο λιμνών» - ιδρύθηκε από τον Άγιο Kevin τον 6ο αιώνα.

Αρχικά, ο Άγιος Kevin έζησε στην απομακρυσμένη, όμορφη κοιλάδα ως ερημίτης, μέσα σε ένα τάφο που χρονολογείται από την Εποχή του Χαλκού.

Σύντομα οι πιστοί άρχισαν να τον ακολουθούν για πνευματική καθοδήγηση.

Ακόμη και σήμερα στέκεται μεγαλοπρεπής ένας στρογγυλός πύργος τριάντα μέτρων, ένας μεγάλος καθεδρικός ναός και μια σειρά από καλοδιατηρημένα μνημεία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει