Σύμφωνα με τον Fergal Gara της Sony UK, η απρόσκοπτη και πλήρης τροφοδότητηση της αγοράς με PS4 αναμενόταν εντός του Απριλίου, αλλά το μεγάλο αφεντικό, λέγε με και Andrew House, έχει μάλλον διαφορετική άποψη. Έτσι, ο CEO της Sony Computer Entertainment, αναμένει να ομαλοποιηθούν τα πράγματα τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο House δηλώνει ευθαρσώς στην Wall Street Journal ότι η Sony παλεύει με την ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση (ιδίως σε Αμερική και Ευρώπη) από το launch της κονσόλας τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα, κάτι που θεωρεί ότι θα ισχύσει έως τις αρχές καλοκαιριού. Από εκεί και έπειτα, η κατάσταση θα καλυτερεύσει αισθητά, και η εταιρεία θα είναι σε θέση να τροφοδοτεί την αγορά με περισσότερα κομμάτια, ώστε σταδιακά να φτάσουμε σε full επάρκεια.

Πάμε τώρα στο χειριστήριο της κονσόλας, το DualShock 4. Διά στόματος Shuhei Yoshida, σε επερχόμενο update, πιθανώς το 1.70 για το οποίο σας ενημερώσαμε χθες και αναφέρθηκαν κι άλλες εκπλήξεις, θα εφαρμοστεί η αισθητή μείωση της φωτεινότητας της lightbar. Αρχικά, τα λεγόμενά του παρερμηνεύτηκαν, και υπήρξε η εντύπωση η lightbar μπορεί να σβήσει και εντελώς, αλλά ο Yoshida επανήλθε αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί.

Η, έστω και ελάχιστη, φωτεινότητα αποτελεί προαπαιτούμενο, γιατί διαφορετικά το controller θα είναι στην ουσία κλειστό, ανενεργό. Επανέλαβε δε, ότι η lightbar δεν καταναλώνει και τόση ενέργεια όσο θεωρούμε. Το DualShock 4 διαθέτει αρκετά στοιχεία και όλα συμβάλλουν στο γρήγορο άδειασμα της μπαταρίας, π.χ. το touchpad.

Τέλος, όσον αφορά στην PlayStation Camera, οι πωλήσεις της αγγίζουν τις 900.000 κομμάτια, περίπου ένα στους επτά κατόχους PS4 έχει επιλέξει να την αγοράσει, κάπου κοντά στο 15%. Βέβαια, αναφέρεται κι εδώ ότι υπάρχουν αρκετά ζητήματα με τη διαθεσιμότητα του περιφερειακού στην αγορά.

Μάλιστα, ο Shuhei Yoshida δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι marketing της Sony, υποτίμησαν την ανάγκη του κοινού για την απόκτηση της κάμερας (μαζί τους κι εγώ, για να είμαι ειλικρινής), διότι απλά δεν υπολόγισαν τη λειτουργία του sharing, τις προβολές στο Twitch και τα συναφή. Πράγματι, οι gamers έδειξαν αυτούς τους μήνες ότι αγαπούν τα βίντεο και τη δυνατότητα που τους προσφέρεται να προβάλουν άμεσα το υλικό τους, και η PlayStation Camera, λειτουργώντας στην ουσία ως webcam, τους διευκολύνει και κάνει πιο πλήρες το υλικό.

Πηγή: thegang.gr