Το κλασικό ρωσικό videogame μιας άλλης εποχής, πέραν του γεγονότος ότι είναι ένα από τα πλέον πολυθρύλητα παιχνίδια παζλ όλων των εποχών, φαίνεται ότι διαθέτει και μαγικές ιδιότητες, αν πιστέψουμε την επιστήμη.

Σύμφωνα με αναφορά του Discovery News, έχει βρεθεί ότι το videogame του 1984 «μειώνει την ένταση, τη συχνότητα και τη σφοδρότητα των φυσικών έξεων», όπως η βουλιμία, το κάπνισμα και το σεξ (ναι, το σεξ!).

Η έρευνα υποδεικνύει ότι το θρυλικό Tetris μειώνει δραστικά την επιθυμία για τις απολαύσεις αυτές, καθώς καλύπτει τον gamer ολόπλευρα!

Πώς το κάνει; Η μελέτη του Cognition Institute του βρετανικού Plymouth University φανέρωσε πως οι συμμετέχοντες που έπαιξαν το παιχνίδι ένιωσαν σαφώς μικρότερη επιθυμία για τους φυσικούς αυτούς εθισμούς, μέσω παρεμβαλλόμενων εικόνων που διαφήμιζαν μάλιστα τα εν λόγω πάθη στον εγκέφαλο.

Οι εικόνες με τα τουβλάκια του Tetris λοιπόν και η προσοχή που απαιτεί από πλευράς παίκτη μπλοκάρουν την παρόρμηση να καταβροχθίσεις μια πίτσα ή να καπνίσεις ένα πακέτο τσιγάρα, οπότε τώρα όλοι ξέρουν το μυστικό!

Η δύναμη του Tetris μείωσε την επιθυμία για φαγητό (ακόμα και σοκολάτα), φουμάρισμα και σεξ των συμμετεχόντων σε ποσοστό 24%, υποθέτουμε λοιπόν ότι θα αρχίσει να συνταγογραφείται κάποια στιγμή ως θεραπεία για τον δραστικό περιορισμό των ανθρώπινων παθών…