Η ομάδα της Sony κατέβηκε φέτος δυναμικά στο Λας Βέγκας, όπου εκτός από τις ανακοινώσεις του PlayStation και του εντυπωσιακού Xperia Z1 Compact ξεδίπλωσε το portfolio της στο σύνολο σχεδόν των προϊόντικών κατηγοριών.

Η έμφαση φυσικά δόθηκε στο 4Κ, αλλά κεντρικό σύνθημα της παρουσίας της ήταν το «Play».

«Με την έκφραση “παίζει”, εννοείται ότι ο καταναλωτής παίζει παιχνίδια σε κονσόλες, μουσική, βλέπει ή συμμετέχει σε αθλήματα, ακόμα -ακόμα ότι πατάει το “play” στην αγαπημένη του συσκευή- αλλά πάνω από όλα, εννοείται ότι διασκεδάζει», εξηγεί ο Mike Fasulo, πρόεδρος και COO της Sony Electronics.

Τηλεόραση και περιεχόμενο 4K

Το οικοσύστημα 4Κ της Sony περικλείει όλες τις διαστάσεις της σύλληψης, της παραγωγής και της απόλαυσης του περιεχομένου 4Κ, με νέες τηλεοράσεις, σε διάφορα μεγέθη, την πρώτη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων 4K, την υπηρεσία λήψεων και τις καταναλωτικές βιντεοκάμερες 4K.

Η σειρά τηλεοράσεων 4K Ultra HD BRAVIA της Sony μεγαλώνει με ναυαρχίδα τη X95, 85 ιντσών, η οποία διαθέτει τεχνολογία X-tended Dynamic Range PRO. Επίσης παρουσιάστηκε BRAVIA X9 με το στυλ «Wedge», 4K ανάλυση και εκπληκτικό ήχο, χάρη στο ενσωματωμένο woofer, tweeter και subwoofer.

Όλες οι τηλεοράσεις 4K BRAVIA του 2014 ενσωματώνουν τον αποκωδικοποιητή hardware 4K 60P HEVC.

Συστήματα ψηφιακής οπτικής απεικόνισης

Στη CES η Sony παρουσίασε την Α5000, την πιο μικρή και πιο ελαφριά φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς APS-C στον κόσμο. Αυτό το μοντέλο χωρίς καθρέπτη συνδυάζει υψηλή ποιότητα εικόνας με Wi-Fi και NFC και είναι ιδανικό για λάτρεις της φωτογραφίας, που αναζητούν μια μικρή φωτογραφική μηχανή, αλλά και για τους κατόχους μηχανής point-and-shoot, που θέλουν να ανέβουν κατηγορία.

Η βιντεοκάμερα FDR-AX100E είναι κατά 74% μικρότερη και 67% ελαφρύτερη από την προκάτοχό της για άνετες λήψεις με το ένα χέρι και διαθέτει αισθητήρα εικόνας Exmor R CMOS τύπου 1 ίντσας, με οπίσθιο φωτισμό, επεξεργαστή εικόνας BIONZ X για βελτιωμένη εικόνα σε χαμηλό φωτισμό, φακό ZEISS Vario-Sonnar T* μ, Wi-Fi και NFC, αλλά και δυνατότητα down-convert του 4K περιεχομένου.

Η νέα αδιάβροχη Action Cam HDR-AS100VR διαθέτει επεξεργαστή εικόνας BIONZ X, νέο φακό και αισθητήρα εικόνας, για εξαιρετικά βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, και υψηλή ταχύτητα κάδρου για λήψεις βίντεο σε αργή κίνηση.

Παίζοντας με τις νέες τεχνολογίες

Ο αισθητήρας Head Tracker, συνδέεται στο πίσω μέρος της οθόνης κεφαλής HMZ-T3W της Sony και «αισθάνεται» τις κινήσεις του κεφαλιού αυτού που τον φοράει, ενώ αλλάζει την προβολή με κατεύθυνση από αριστερά στα δεξιά ή από πάνω και κάτω. Με τον αισθητήρα HeadTracker, οι χρήστες μπορούν να βλέπουν τις λήψεις τους στην ActionCam και τις διαφορετικές γωνίες του βίντεο, στρέφοντας απλώς το κεφάλι τους.

Ο αισθητήρας Tennis Sensor συνδέεται σε μια ρακέτα τένις και μπορεί να αναλύσει και να καταγράψει τη βολή και πληροφορίες όπως την ταχύτητα του χτυπήματος, την περιστροφή της μπάλας και την ταχύτητά του παίκτη.

Ήχος

Νέα προϊόντα παρουσιάστηκαν και στον τομέα του ήχου υψηλής ανάλυσης με highlights όπως το ZX1 Walkman, τα ασύρματα ηχεία SRS-X9, τα συστήματα ήχου υψηλής ανάλυσης σε υπολογιστές, τα ηχεία οικιακής χρήσης και τα συστήματα οικιακού κινηματογράφου.

Κινητές συσκευές Sony

Στα κινητά εκτός από το Xperia Z1 Compact, παρουσιάστηκε και το Xperia Z1s, αρχικά μόνο για την αγορά των ΗΠΑ. Πρόκειται για το πρώτο smartphone, που έχει προεγκατεστημένη την νέα εφαρμογή PlayStation για παιχνίδια PS4 με τηλεχειρισμό αλλά και σε δεύτερη οθόνη.

Στο χώρο των wearables η Sony παρουσίασε την εμπειρία SmartWear Experience, στην οποία περιλαμβάνεται η νέα σειρά προϊόντων SmartWear, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο μέλλον, τα Sony Xperia smartphones, και μια νέα εφαρμογή, τη Lifelog.

Το πρώτο προϊόν της σειράς θα είναι το SmartBand, με το οποίο οι καταναλωτές θα καταγράφουν καθημερινές δραστηριότητες που θα αναπαρίστανται οπτικά στην εφαρμογή Lifelog της Sony.

Πηγή: thegang.gr