Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η αποστολή διάσωσης του δορυφόρου επικοινωνιών IS-901.

Ο δορυφόρος, που εκτοξεύτηκε το 2001, είδε τα καύσιμά του να φτάνουν σε χαμηλά επίπεδα, με την Northrop Grumman να αναπτύσσει έναν άλλο δορυφόρο, τον MEV-1, ο οποίος δημιουργήθηκε με σκοπό να κολλήσει πάνω στον IS-901 και να αναλάβει την τροχιά και τις κινήσεις του.

Η εκτόξευση του MEV-1 έγινε τον Οκτώβριο και στις 25 Φεβρουαρίου πέτυχε τον στόχο του, δίνοντας παράταση στις λειτουργίες του IS-901 για άλλα πέντε χρόνια.

Ο διπλός δορυφόρος είναι η πρώτη προσπάθεια της Northrop Grumman για «διάσωση» δορυφόρων κι αν όλα πάνε καλά δε θα είναι η μόνη.

Οι δύο δορυφόροι θα παραμείνουν προσκολλημένοι για πέντε έτη και έπειτα ο MEV-1 θα στρέψει τον IS-901 προς μία τροχιά μακριά από τους λειτουργικούς δορυφόρους, θα τον αποδεσμεύσει και θα προχωρήσει στον επόμενό του στόχο. Ένας παρόμοιος δορυφόρος, ο MEV-2 θα εκτοξευτεί αργότερα μέσα στη χρονιά, ενώ η Northrop Grumman σκοπέυει να αναπτύξει ένα στόλο τέτοιων δορυφόρων.

Η τακτική αυτή ίσως να αποτελέσει μέρος της λύσης των διαστημικών σκουπιδιών. Αν οι δορυφόροι μπορούν να λειτουργούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έπειτα να μετακινούνται, ακόμα κι αν έχουν χαλάσει ή έχουν ξεμείνει από καύσιμα, σίγουρα θα είναι κάτι θετικό για τις μελλοντικές διαστημικές τροχιές.