Η νεότερη έκδοση του iPad Mini που παρουσίασε χτες η Apple μπορεί να μην είναι ριζικά αναβαθμισμένη, όπως στην περίπτωση του iPad Air, έρχεται όμως με ουσιαστικές βελτιώσεις.

Μπορεί το όνομά του, «iPad Mini με οθόνη Retina», να παραπέμπει στη σαφώς βελτιωμένη οθόνη, όμως οι βελτιώσεις δεν περιορίζονται εκεί, αλλά αντιθέτως επεκτείνονται και στον «εσωτερικό του κόσμο».

Όσον αφορά στην οθόνη, παραμένει στις 7,9 ίντσες ωστόσο, η πυκνότητα των πίξελ και η ευκρίνεια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Η ανάλυση είναι πλέον 2048 x 1536. Η αυξημένη ευκρίνεια γίνεται σαφής ακόμη και από την εμφάνιση του iOS 7, σε σύγκριση με το προηγούμενο iPad Mini.

Το νέο λειτουργικό τρέχει ακόμη με χαρακτηριστική άνεση, καθώς η Apple φόρεσε στη νέα συσκευή το πλέον εξελιγμένο 64μπιτο τσιπ Α7. Ιδιαίτερα θετικά σχόλια έγιναν, όπως ήταν βέβαιο, για τις εμφανώς καλύτερες επιδόσεις που εξασφαλίζει ο Α7.

Αν και το βάρος του έχει αυξηθεί ελαφρά, όπως και το πάχος, σύμφωνα με το theverge.com, χρειάζεται ένα «εκπαιδευμένο χέρι για να το προσέξει».

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει σε ό,τι έχει να κάνει με την οθόνη. «Η εντυπωσιακή στο μάτι οθόνη δείχνει εξαιρετική από κοντά και για οποιονδήποτε έρχεται από την πρώτη γενιά της συσκευής θα είναι μια δραματική αλλαγή», σημειώνει το τεχνολογικό site TechCrunch.

Τέλος, όπως συνέβη και με το μεγαλύτερο «αδελφάκι» του, νέες αποχρώσεις θα προστεθούν στην γκάμα του iPad Mini: το Space Gray και το ασημί.