Με ενθουσιασμό έγινε δεκτό από την τεχνολογική κοινότητα το νέο tablet, iPad Air που παρουσίασε χτες η Apple.

Όπως σημειώνεται, η νέα συσκευή παρουσιάζει τις μεγαλύτερες βελτιώσεις σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα. Τα μεγέθη της συσκευής μειώθηκαν δραστικά, με περιορισμό του βάρους και ένα πιο λεπτό σώμα. Οι αλλαγές είναι τόσο εμφανείς, ώστε η εταιρεία να ονομάσει τη συσκευή iPad Air και όχι iPad 5, θέλοντας έτσι να τονίσει τις ριζικές διαφοροποιήσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με το site theverge.com, πρόκειται για ένα από τα μικρότερα tablet, αν όχι το μικρότερο, στην κατηγορία του. Επίσης, όπως υποστηρίζει ο τεχνολογικός ιστότοπος, «είναι πιθανό να έχει την καλύτερη ποιότητα κατασκευής όσον αφορά στο σώμα, φτιαγμένο από συμπαγή κομμάτια αλουμινίου, σε αντίθεση με τα πλαστικά του ανταγωνισμού». Τελικά έτσι, επιβεβαιώνονται και οι φήμες για δανεισμό της σχεδιαστικής «γλώσσας» από το iPad mini.

Από την άλλη, επισημαίνεται ότι δεν νικά σε όλους τους τομείς τον ανταγωνισμό. Αν και δύσκολα θα απογοητευτεί κάποιος από την οθόνη του, η πυκνότητα των pixel είναι χαμηλότερη από τον ανταγωνισμό, κάτι που βέβαια ο μέσος χρήστης δεν πρόκειται να αντιληφθεί.

Από την άλλη, οι φήμες που ήθελαν την ενσωμάτωση του αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, δεν επιβεβαιώνονται, με το home button να παραμείνει ίδιο με αυτό του προκατόχου. Επίσης, η οπίσθια κάμερα παραμένει ίδια με του iPad 4, στα 5 megapixel. Ίδια ανάλυση εμφανίζει και η μπροστινή, αν και ακούστηκε πως θα είναι βελτιωμένη στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η αυτονομία παραμένει επίσης στις 10 ώρες, αν και αυτό είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι η Apple, κατάφερε να διατηρήσει το χρόνο αυτό με την ίδια μπαταρία, παρόλο που έχουμε διπλασιασμό των επιδόσεων επεξεργαστή και γραφικών.

Τέλος, η Apple στα βήματα που χάραξε με τις διαφορετικές αποχρώσεις του iPhone 5S, αν και το χρυσό δεν περιλαμβάνεται. Ωστόσο, στην γκάμα του άσπρου και μαύρου χρώματος, έρχεται να προστεθεί το ασημί και το γκρι (space grey).