Νέο δίκτυο για δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο στο Ρέθυμνο

Οι περιοχές κάλυψης


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
19:11
01/08/2013
Νέο δίκτυο για δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο στο Ρέθυμνο
loading

Νέο δίκτυο ασύρματης πρόσβασης των πολιτών στο Διαδίκτυο ανέπτυξε ο Δήμος Ρεθύμνης, στην προσπάθειά του να προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες στους πολίτες και στους επισκέπτες του.

Πρόκειται για νέο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση γι' όλους, με αποτέλεσμα κάθε δημότης στις περιοχές κάλυψης του δικτύου να μπορεί να συνδεθεί στο Διαδίκτυο χωρίς κωδικό, είτε με το κινητό του τηλέφωνο, είτε με φορητό υπολογιστή, με tablet ή με οποιαδήποτε άλλη wi-fi ενεργοποιημένη συσκευή. Το δίκτυο του Δήμου Ρεθύμνης έχει ονομασία municipality_of_rethymno.

Οι περιοχές κάλυψης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, 1.500 μέτρα παραλίας από την Οδό Κιουλούμπαση μέχρι την Μαρίνα, τις πλατείες Μικρασιατών, Τεσσάρων Μαρτύρων και Αγνώστου Στρατιώτη, τον Δημοτικό Κήπο, το Θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτζα και το χώρο γύρο από το Δημαρχείο.

Ο δήμος προτίθεται να επεκτείνει το δίκτυο αυτό σταδιακά και σε βάθος χρόνου και σε άλλες περιοχές της πόλης επιθυμώντας να παρέχει τη δωρεάν αυτή υπηρεσία σε ακόμα περισσότερους δημότες, ενώ παράλληλα το δίκτυο θα αξιοποιείται ως πλατφόρμα για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επισκέπτες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει