Η διαμάχη για την ηλεκτρονική διεύθυνση «.amazon» και η προειδοποίηση

Η Αμαζονία, η Amazon και η αντίδραση της κυβέρνησης της Κολομβίας


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑINTERNET
8:21
25/05/2019
Η διαμάχη για την ηλεκτρονική διεύθυνση «.amazon» και η προειδοποίηση
7
loading

Η κυβέρνηση της Κολομβίας κατήγγειλε χθες την έγκριση της χρήσης της ηλεκτρονικής διεύθυνσης «.amazon» από τον ομώνυμο αμερικανικό τεχνολογικό γίγαντα και προειδοποίησε με επιστολή της πως πρόκειται να εφεσιβάλει αυτήν την απόφαση.

Η Κολομβία εκτιμά πως η επιλογή του αμερικανικού οργανισμού που διαχειρίζεται τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (ICANN) «παραβιάζει κατάφωρα» τα δικαιώματα των χωρών της Αμαζονίας, οι οποίες απεύχονται την αποκλειστική χρήση του ιστότοπου «.amazon» από την Amazon και το ΥΠΕΞ της ανακοίνωσε πως «θα εξετάσει όλες τις δυνατότητές» προσφυγής του, ώστε ο οργανισμός «να αναθεωρήσει την απόφασή του».

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας κι έπειτα από την άκαρπη προσπάθεια συμβιβασμού ανάμεσα στην Amazon και στις οκτώ χώρες της Νοτίου Αμερικής που αμφισβητούν την χρήση αυτής της διεύθυνσης, ο ICANN αποφάσισε να επιτρέψει την χρήση του «.amazon» από την εταιρεία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Καθώς, οι οκτώ χώρες εστιάζουν στο σημασιολογικό βάρος της σχέσης που δημιουργείται ανάμεσα στη διεύθυνση και την περιοχή της Αμαζονίας (που στα αγγλικά ονομάζεται Amazon και μοιραία στο πρώτο άκουσμα παραπέμπει άμεσε στον τεχνολογικό γίγαντα), ο ICANN αιτιολόγησε την απόφασή του διά του γεγονότος ότι η ονομασία τούτη χρησιμοποιείται αποκλειστικά για «εμπορικούς σκοπούς» και πως η εταιρεία δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιεί σε εννοιολογικά πλαίσια που θα παραπέμπουν στην γεωγραφική περιοχή της Αμαζονίας, επιτρέποντας στις χώρες να χρησιμοποιούν όποια ονομασία θέλουν για την περιοχή αυτή για οικονομικούς στόχους, ή για να βελτιώσουν την δημοσιότητα της απειλούμενης από τις κλιματικές αλλαγές ζώνης.

Η απόφαση θα επικυρωθεί πλήρως μετά 90 ημέρες, στη διάρκεια των οποίων τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να καταθέσουν τις ενστάσεις και τα σχόλιά τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Κλεων

  Bασικα η Ελλαδα θα επρεπε και αυτη να ζητησει να συμμετασχει στις συνομιλιες!
  Ο ορος πρωτοεμφανιζεται εδω για τις Αμαζονες!
  Αρα εχουμε δικαιωματα!

 2. avatar ποτέ ξανά νδ

  Από τη δική μας μυθολογία δεν προέρχεται το όνομα; Να στείλουμε τους μακεδονομάχους της νδ να πολεμήσουν για τη μετονομασία της περιοχής, του ποταμού, και της εταιρείας!

  1. avatar να υπογραφεις επώνυμα. Δηλαδή ο προδότης

   να υπογραφεις επώνυμα. Δηλαδή ο προδότης

   1. avatar κάτι δήθεν πατριώτες σαν εσένα,

    συνήθως είναι καταπιεσμένοι κ@@@γλείφτες των δεξιών αφεντικών τους. Γλίτσα.

 3. avatar Περίεργος.

  Η κυβέρνηση της Κολομβίας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το: Βόρεια Amazon.

  1. avatar ποτέ ξανά νδ

   @Περίεργος: φίλε, σου πόσταρα ένα emoj για το ωραίο σχόλιό σου, αλλά μετατράπηκε σε \"????\"

  2. avatar ποτέ ξανά νδ

   @Περίεργος: ????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει