Μαθητές γυμνασίου της Καλαμάτας παράγουν ελαιόλαδο στο διάστημα

Ένα διαστημικό πείραμα όπου για πρώτη φορά συμμετέχουν σχολεία εκτός Η.Π.Α.


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
16:29
03/05/2019
Μαθητές γυμνασίου της Καλαμάτας παράγουν ελαιόλαδο στο διάστημα
loading

Χθες στις 16.30 ώρα Ελλάδος  η εταιρία αεροδιαστημικής Blue Origin εκτόξευσε στο διάστημα τον πύραυλο New Shepard, σε ύψος 100 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης, περιέχοντας ένα πρωτοποριακό πείραμα που αφορούσε στην παραγωγή ελαιόλαδου σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Σαν πρώτη ύλη χρησιμοποιήθηκαν οι πασίγνωστες διεθνώς ελιές Καλαμών.

Ο σκοπός της παράξενης αυτής αποστολής είναι να μελετηθεί η συμπεριφορά αυτών των ελληνικών προϊόντων σε συνθήκες μικροβαρύτητας. Το ενδιαφέρον αυτό πείραμα όμως δεν σταματά στην ιδέα και την επιλογή των προϊόντων.

Το πιο καινοτόμο στοιχείο είναι πως πραγματοποιείται από μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Φέτος, για πρώτη φορά συμμετέχουν τρία ελληνικά σχολεία εκτός αυτά των Η.Π.Α, δύο εκ των οποίων είναι το 4ο και 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Ομάδα μαθητών από το 4ο και 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στέλνουν τη δική τους πειραματική διάταξη, ένα «ελαιοτριβείο» σε μικροκλίμακα, με στόχο να εξεταστεί εάν οι ελιές Καλαμών μπορούν να αποτελέσουν αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινής διατροφής του αστροναύτη στο μέλλον.

Αναμφισβήτητα είναι πολύ τιμητικό να κατέχουν μαθητές από ελληνικά σχολεία την ευρωπαϊκή πρωτιά σε κάτι τόσο σημαντικό και για αυτόν το λόγο η WIND βρίσκοντας εξαιρετική τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στέκεται αρωγός στην προσπάθεια τους, ενθαρρύνοντας αυτούς τους μικρούς επιστήμονες  να στρώσουν το δρόμο για μοναδικά επιτεύγματα, καθώς διαθέτουν λαμπρό μυαλό και καινοτόμες ιδέες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει