Η ανεξάρτητη εταιρεία Photizo Group ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας The Customer Experience Research for Toner Supplies 2012 σύμφωνα με τα οποία η χρήση μη αυθεντικών HP μονόχρωμων και έγχρωμων LaserJet δοχείων γραφίτη επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα των εκτυπώσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε επτά χώρες.

Οι χρήστες κλήθηκαν να συγκρίνουν μονόχρωμα HP LaserJet αναλώσιμα, και μη αυθεντικά HP αναλώσιμα και να σχολιάσουν την ποιότητα των εκτυπώσεων, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα αναλώσιμα καθώς και ζημιές που προκλήθηκαν στον εκτυπωτή.

Σύμφωνα με την Photizo, το 44% των ερωτηθέντων αντιμετώπισε προβλήματα με την ποιότητα των εκτυπώσεων όταν χρησιμοποίησε μη αυθεντικά HP μονόχρωμα αναλώσιμα ενώ το 53% των ερωτηθέντων αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη χρήση μη αυθεντικών έγχρωμων HP αναλώσιμων.

Επιπλέον, το 42% των ερωτηθέντων που διαθέτει HP LaserJet εκτυπωτή και χρησιμοποίησε μη αυθεντικά δοχεία γραφίτη αντιμετώπισε προβλήματα ως προς την ποιότητα των εκτυπώσεων. Στην πραγματικότητα, η χρήση μη αυθεντικών HP δοχείων γραφίτη φαίνεται να διπλασιάζει την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων ως προς την ποιότητα των εκτυπώσεων σε σύγκριση με τη χρήση αυθεντικών HP LaserJet δοχείων γραφίτη.

Τα μη αυθεντικά αναλώσιμα δεν επηρεάζουν μόνο τον χρήστη, αλλά προκαλούν επιπλέον επιβαρύνσεις. Η εταιρεία Photizo ανακάλυψε ότι το 65% των ερωτηθέντων που χρησιμοποιεί HP LaserJet εκτυπωτή και αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με τη χρήση μη αυθεντικών HP δοχείων γραφίτη απευθύνθηκε σε κάποιο γραφείο εξυπηρέτησης, σε κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό, ομάδα IT, κλπ. για να μπορέσει να επιλύσει το πρόβλημα. Αυτό σημαίνει, πώς η χρήση μη αυθεντικών HP δοχείων γραφίτη μειώνει την απόδοση τόσο του ίδιου του χρήστη όσο και του εκτυπωτή. Επιπλέον, το 17% όσων διέθεταν HP LaserJet εκτυπωτή και χρησιμοποίησαν μη αυθεντικά HP δοχεία γραφίτη χρειάστηκε να διακόψουν τη λειτουργία του εκτυπωτή έως και 24 ώρες, κατά μέσο όρο, εξαιτίας προβλημάτων με τα αναλώσιμα.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση της Photizo, όλο και περισσότεροι χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με μη αυθεντικά HP δοχεία γραφίτη, καταλήγουν στην HP. Από τους ερωτηθέντες που διαθέτουν HP LaserJet εκτυπωτή και αντιμετώπισαν πρόβλημα κατά τη χρήση μη αυθεντικών HP δοχείων γραφίτη, το 39% τα αντικατέστησε με αυθεντικά HP LaserJet δοχεία γραφίτη για να ολοκληρώσει την εκτύπωση.

Συνεπώς, η HP προσφέρει ασυναγώνιστη ποιότητα εκτυπώσεων και ξεγνοιασιά στους πελάτες της οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα κατά την εκτύπωση σημαντικών επαγγελματικών τους εγγράφων από την πρώτη κιόλας φορά που θα χρησιμοποιούν εκτυπωτή και αναλώσιμα HP.