Ενώ όλοι περιμένουν η Amazon να κυκλοφορήσει τον διάδοχο του Kindle Fire, ο οποίος αναμένεται ως ένας από τους ανταγωνιστές του Nexus 7, όλα δείχνουν πως η εταιρεία έχει πολύ μεγαλύτερα σχέδια.

Ο Demos Parneros, πρόεδρος της Staples δήλωσε στο Reuters πως η αμερικάνικη εταιρεία σκοπεύει να εισαγάγει «πέντε ή έξι» SKUs για φορητές συσκευές. Τα SKUs ή αλλιώς Stock Keeping Unit είναι απλά νούμερα ή κωδικοί προϊόντων ή υπηρεσιών και πολλές φορές στην παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση τους προτού αυτές αποκτήσουν κάποιο “επίσημο” αριθμό μοντέλου ή όνομα.

Βέβαια ο τρόπος που χρησιμοποιούνται τα SKUs στο εμπόριο είναι περίπλοκος και τίποτε δεν είναι σίγουρο. Μπορεί για παράδειγμα δυο ή τρεις από τους κωδικούς αυτούς να αναφέρονται σε μία μόνο συσκευή η οποία θα κυκλοφορήσει σε παραλλαγές, όπως για παράδειγμα με διαφορετική χωρητικότητα ή σε εκδόσεις WiFi και WiFi/3G. Το μόνο σίγουρο είναι πως τουλάχιστον μια από αυτές θα διαθέτει οθόνη 10 ιντσών, προφανώς σε μια απόπειρα της Amazon να χτυπήσει το iPad.

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες ούτε κάποιο χρονοδιάγραμμα, αλλά είναι σίγουρο πως αν τελικά βγουν στην παραγωγή, θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του χρόνου, ίσως μέσα στις γιορτές.

Η Amazon ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου tablet της προκειμένου να προωθήσει ψηφιακά προϊόντα όπως mp3, ταινίες, σειρές, βιβλία και παιχνίδια, αφού τα τελευταία χρόνια παρατήρησε πτώση στην τιμή των “συμβατικών” ταινιών, cd και βιβλίων.