Η ταχύτερη single κάρτα γραφικών για φορητούς υπολογιστές στον κόσμο, είναι πλέον γεγονός από την AMD. Η Radeon HD 6990M GPU προσφέρει ισχυρότατη επεξεργαστική δύναμη καθώς είναι σχεδιασμένη να παρέχει περισσότερο από 25% γρηγορότερες επιδόσεις από κάθε άλλη GPU που έχει κυκλοφορήσει για φορητούς υπολογιστές.

Οι φανατικοί gamers μπορούν πλέον να έχουν μέγιστη απόδοση μέσω της τεχνολογίας AMD CrossFireX. Η εξαιρετικά γρήγορη απόδοση και η φορητότητα αποτελούν πλέον επιτακτικές ανάγκες για τους ενθουσιώδεις των video games, οι οποίοι αναζητούν λύσεις που να τους εξασφαλίζουν τα γραφικά μιας εντυπωσιακά ψυχαγωγικής εμπειρίας.

Με την άφιξη της AMD Radeon 6990M GPU και τους πρόσφατους AMD A-Series Accelerated Processors (APU), η AMD υψώνει τις δυνατότητες των γραφικών για ένα ευρύ φάσμα φορητών υπολογιστών ενώ παράλληλα ενισχύει την εμπειρία computing μέσω τεχνολογιών τύπου AMD CrossFireX και Dual Graphics.

Η τεχνολογία AMD CrossFireX συνδυάζει τη λειτουργία των δύο GPUs, επιτρέποντας την παραγωγή αυξημένης απόδοσης που παρέχει στους gamers υψηλότερη ανάλυση και καλύτερη ποιότητα εικόνας. Συνδυάζοντας δύο AMD Radeon HD 6990M GPUs και την τεχνολογία AMD CrossFireX, ο notebook gamer μπορεί να απολαύσει εξαιρετική απόδοση σε αγαπημένα του παιχνίδια.

Η AMD Radeon HD 6990M αντιπροσωπεύει επίσης μια σημαντική αναβάθμιση στον τομέα των γραφικών για παιχνίδια της AMD παράλληλα με την AMD Radeon HD 6970M που ανεβάζει τον πήχη τόσο των επιδόσεων, όσο και της ποιότητας εικόνας.

Με υποστήριξη του προτύπου DirectX 11, οι χρήστες μπορούν να περιμένουν εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς καρέ και ανώτερη ποιότητα εικόνας, η οποία δίνει στους gamers κάθε πλεονέκτημα που νωρίτερα τους παρείχαν αποκλειστικά οι επιτραπέζιοι υπολογιστές.

Με την τεχνολογία AMD Eyefinity οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ένα εξαιρετικά πλούσιο περιβάλλον που υποστηρίζει έως και έξι οθόνες. Η AMD Radeon HD 6990M υποστηρίζει επίσης την τεχνολογία AMD App Acceleration, η οποία χρησιμοποιεί την ισχύ της GPU για τη βελτίωση της αναπαραγωγής, συνεχής ροή των βίντεο και ταχύτερη περιήγηση στο Web με τους Internet Explorer 9 και Mozilla Firefox.

Τέλος, η τεχνολογία AMD HD3D εξασφαλίζει στους χρήστες των φορητών υπολογιστών την εμπειρία χρήσης ενός πραγματικά στερεοσκοπικού 3D περιβάλλοντος, που υποστηρίζεται από ένα ανοικτό οικοσύστημα λογισμικού και hardware.