Η Google αποκάλυψε τη μουσική της υπηρεσία σε δοκιμαστική έκδοση προς το παρόν. Η συμμετοχή στην ιστοσελίδα θα γίνεται μόνο μέσω πρόσκλησης, αλλά θα προστεθούν και άλλοι χρήστες πολύ σύντομα, ενώ η υπηρεσία θα είναι δωρεάν για λίγο καιρό.

Θα είναι προσβάσιμη μέσω συσκευών που χρησιμοποιούν Android και φυσικά μέσω του διαδικτύου. Οι φήμες είχαν ξεκινήσει από τα μέσα Ιουνίου του 2010, και ενώ το να αναπτυχθεί το λογισμικό δε θα αποτελούσε ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα για το προσωπικό της εταιρείας, οι συζητήσεις με τις διάφορες δισκογραφικές εταιρείες ήταν αυτές που καθυστέρησαν την επίσημη ανακοίνωση και κυκλοφορία της υπηρεσίας.

Το νέο προϊόν της Google φέρει αρκετές ομοιότητες με αυτό της Apple, iTunes. Κάποια από τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του είναι ότι θα «τρέχει» σε όλες τις συσκευές με λογισμικό Android, θα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας λιστών αναπαραγωγής και διόρθωσης πληροφοριών των κομματιών, καθώς και η δυνατότητα να ακούς τα τραγούδια ακόμα και όταν δεν είσαι συνδεδεμένος με το διαδίκτυο. Η σημαντική διαφορά με το αντίπαλο δέος iTunes, είναι η δυνατότητα ασύρματου συγχρονισμού με οποιαδήποτε συσκευή μέσω διαδικτυακής σύνδεσης, ενώ και εδώ υπάρχει η δυνατότητα να «ανεβάσεις» και να αποθηκεύσεις τραγούδια σε διαδικτυακούς σκληρούς δίσκους.