Η Sony Ericsson αποκαλύπτει τα νέα Xperia mini και Xperia mini pro, τις τελευταίες προσθήκες στην οικογένεια των Xperia smartphones. Μετά την επιτυχία της πρώτης σειράς mini, τα δύο νέα smartphones εμπλουτίζονται με το Reality Display με τεχνολογία οθόνης Mobile BRAVIA Engine από τη Sony και με HD video. Επιπλέον θα είναι εξοπλισμένα με δυνατό επεξεργαστή 1GHz Qualcomm Snapdragon που «τρέχει» στην τελευταία έκδοση Android – Gingerbread 2.3 της Google.

Τα Xperia mini και Xperia mini pro, προσφέρουν ολοκληρωμένη ψυχαγωγία για τον κάθε διαφορετικό χρήστη, δίνοντάς του την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα σε πάνω από 100.000 δωρεάν applications που βρίσκονται στο Android Market. Επιπλέον, το βελτιωμένο interface του επιτρέπει να έχει μέχρι και 16 διαφορετικά apps στην αρχική του οθόνη.

Εκτός από την multi touch οθόνη 3” που είναι ανθεκτική στις φθορές, τα νέα Xperia mini και mini pro διαθέτουν και το «Facebook inside Xperia» της Sony Ericsson, που ενσωματώνει πλήρως το Facebook σε κάθε λειτουργία τους και όχι μόνο μέσα από το αντίστοιχο application. Έτσι αναβαθμίζει αισθητά την χρήση των social networks με τη δυνατότητα αυτόματης πρόσβασης στο Facebook από όλα τα σημεία του κινητού, όπως το picture gallery, το music player, το ημερολόγιο και τον τηλεφωνικό κατάλογο.

Το Xperia mini pro, διαθέτει επιπλέον αναβαθμισμένο slide-out πληκτρολόγιο και έξυπνες λειτουργίες όπως η Type & Send, που ελαχιστοποιεί το χρόνο αποστολής μηνυμάτων, και η αυτόματη ενεργοποίηση της πρόβλεψης εισαγωγής κειμένου. Επίσης διαθέτει ενσωματωμένο Office Suite και McAfee Antivirus, για τους καταναλωτές που επιθυμούν να χειρίζονται με απόλυτη ασφάλεια τα αρχεία και τα e-mails τους, όπου και αν βρίσκονται.