Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη χαρά και την περηφάνια της πρόκρισης της Εθνικής στους «16» του Μουντιάλ είπε μέσα από δήλωσή του ο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός.

«Η Εθνική Ελλάδος πέτυχε απόψε έναν άθλο. Η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου είναι μια ακόμη ηχηρή απόδειξη της ποιότητας των ποδοσφαιριστών μας και των μεγάλων δυνατοτήτων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στους παίκτες της Εθνικής, τον προπονητή κ. Σάντος και το επιτελείο του, σε όλους όσοι συνέβαλαν στην αποψινή επιτυχία μαζί με τα συγχαρητήρια όλων των Ελλήνων φιλάθλων, αξίζει και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την χαρά και την περηφάνια που μας χάρισαν. Καλή συνέχεια στον επόμενο αγώνα με την Κόστα Ρίκα» είπε ο κ. Ανδριανός.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Εθνική προκρίθηκε σε 2ο γύρο Μουντιάλ η Ελλάδα, με την ιστορική της νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού με 2-1.

Αντίπαλος της Ελλάδας στο δεύτερο γύρο θα είναι η Κόστα Ρίκα, που τερμάτισε στην πρώτη θέση του Δ’ Ομίλου, ενώ η Κολομβία, που με τη σημερινή της νίκη με 2-1 κόντρα στην Ιαπωνία «κλείδωσε» την πρώτη θέση του Γ’ Ομίλου, θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη.