Οι πρώτες μέρες του καλοκαιριού του 2015 βρήκαν τον Ολυμπιακό έχοντας παίξει στον τελικό της Euroleague (ηττήθηκε από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη) κι έχοντας πανηγυρίσει το ελληνικό πρωτάθλημα με 3-0 επί του Παναθηναϊκού.

Η χαρά κράτησε λίγες μέρες αφού οι «ερυθρόλευκοι» έχασα δύο σημαντικά… γρανάζια τους, τον Μπράιαντ Ντάνστον και τον Κώστα Σλούκα.

Αμφότεροι αναχώρησαν με προορισμό την Κωνσταντινούπολη ο ένας για την ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης και την Αναντολού Εφές και ο άλλος για την ασιατική και τη Φενέρμπαχτσε.

Με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Εφές το Gazzetta.gr θυμήθηκε μία ξεχωριστή και ασυνήθιστη ιστορία η οποία συνδέει και θα συνδέει για μια ζωή τους δύο παίκτες.

Ο Σλούκας είναι ο «πνευματικός πατέρας» του Ντάνστον αφού τον Ιούνιο του 2018 ο γκαρντ του Ολυμπιακού βάφτισε τον Αμερικανό της Εφές.

Οι δυο τους έχοντας διατηρήσει στενή φιλική σχέση αφού τους χώριζε… μία γέφυρα μόνο δημιούργησαν έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ τους.

Ο Ντάνστον επίσης είχε διατηρήσει τη σχέση του με την Άννα Καβάσιλα, γυναίκα που γνώρισε τον καιρό που φορούσε τα ερυθρόλευκα και πλέον είναι σύζυγός του.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο Φαλήρου, αλλά έπρεπε να ακολουθήσει κι ο θρησκευτικός γάμος.

Λίγο πριν το ζευγάρι παντρευτεί στη Βουλιαγμένη, ο Αμερικανός γνώριζε πόσο πολύ ήθελε η αγαπημένη του έναν πατροπαράδοτο ελληνικό γάμο κι έτσι αποφάσισε να της το κάνει πιο εύκολο.

Με ποιον τρόπο; Με το να βαφτιστεί Χριστιανός ορθόδοξος.

Ο Κώστας Σλούκας δέχτηκε να γίνει ο νονός του Ντάνστον με το μυστήριο να τελείται στο Φανάρι. Χωρίς κολυμπήθρα και κλάματα, αλλά με κάθε άλλο επίσημο τρόπο και έναν μεγάλο χριστιανικό σταυρό στο λαιμό του σέντερ της Εφές.

Λίγο αργότερα το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολλούς μπασκετικούς καλεσμένους.

Πηγή: Gazzetta.gr