Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη με μεγάλη ανατροπή επί του Άντι Μάρεϊ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Λάσλο Τζέρε με 3-0 σετ και προκρίθηκε στους «16» του Wimbledon, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς από τις ΗΠΑ με στόχο να περάσει στους προημιτελικούς.

Ο Έλληνας τενίστας, Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν το φαβορί κόντρα στον Τζέρε που βρίσκεται στο Νο60 και το μόνο που είχε να κάνει ήταν να παρουσιαστεί σοβαρός, συγκεντρωμένος. Και το έκανε. Έτσι, έχοντας και ηθικό ακμαιότατο μετά τη μεγάλη πρόκριση επί του Μάρεϊ, πήρε μάλλον εύκολα τη νίκη με 3-0 σετ και συνεχίζει ακάθεκτος.

Ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ με 6-4 αλλά νωρίς στο δεύτερο δέχθηκε break από τον Τζέρε, χωρίς όμως να επηρεαστεί ψυχολογικά. Ο Στέφανος συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του και απάντησε με το ίδιο νόμισμα, δηλαδή με δικό του break, στον Σέρβο, καταφέρνοντας τελικά να πάρει στο tie break το σετ και να κάνει το 2-0.

Η νίκη ήταν κοντά επομένως και οριστικοποιήθηκε στο τρίτο σετ, όπου ο Έλληνας τενίστας έκανε νωρίς το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς, παίρνοντας με 6-4 και το τρίτο σετ και μαζί την πρόκριση για τους «16» του τουρνουά.

Τα σετ: 6-4, 7-6, 6-4