Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ είναι ένας από τους παίκτες που απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός και τελικά λίγους μήνες μετά τον παραχώρησε ως δανεικό στη Σταντάρ Λιέγης με την οποία πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα για το αν θα επιστρέψει ή όχι στην Ελλάδα το προσεχές καλοκαίρι, έπειτα και από σχετικό ρεπορτάζ των Βέλγων.

Ο Δανός εξτρέμ είχε δείξει καλά στοιχεία στις πρώτες του εμφανίσεις με τους Πειραιώτες αλλά στη συνέχεια χάθηκε κι αυτός μέσα στην κακή παρουσία της ομάδας, η οποία θυμόμαστε όλοι πώς είχε αρχίσει τη σεζόν: Με τη μία αλλαγή προπονητή μετά την άλλη. Και επειδή σε μια τέτοια κατάσταση είναι δύσκολο να καταλάβεις ποιος μπορεί και ποιος όχι, οι ερυθρόλευκοι τελικά παραχώρησαν δανεικό τον παίκτη στη Σταντάρ Λιέγης.

Μια κίνηση η οποία φαίνεται ότι του έχει κάνει καλό, αφού είναι ένας από τους καλύτερους της βελγικής ομάδας, στην οποία έχει γίνει βασικός και αναντικατάστατος. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να παίξει πολύ μεγάλο, τον μεγαλύτερο βασικά, ρόλο στην απόφαση που θα πάρει για το μέλλον του. Μια απόφαση, για την ακρίβεια, που ο Ζινκερνάγκελ φέρεται να έχει ήδη πάρει. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο βελγικός Τύπος, ο οποίος τονίζει πως ο Δανός προτιμάει να παραμείνει εκεί.

Ο Ζινκερνάγκελ πανηγυρίζει στο Μακάμπι Χάιφα - Ολυμπιακός

Από τον Ολυμπιακό, από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το θέμα. Θα ήταν και περίεργο, άλλωστε, να ασχοληθούν με τον Ζινκερνάγκελ αυτή τη στιγμή, με το πρωτάθλημα να έχει πάρει φωτιά και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί. Το γεγονός ότι δεν μιλάνε, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούν όσα κάνει στη Σταντάρ Λιέγης, ότι αδιαφορούν ή ότι τον έχουν ξεχάσει. Απλά περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να συζητήσουν μαζί του και να δουν τι θα αποφασίσουν για την επόμενη σεζόν.

Αυτό που γράφουν οι Βέλγοι, πάντως, έχει βάση. Ο Ζινκερνάγκελ όντως προτιμάει αυτή τη στιγμή να παραμείνει στη Σταντάρ και για την επόμενη σεζόν, αφού βλέπει ότι εκεί έχει την εμπιστοσύνη όλων και παίζει συνεχώς, ενώ στον Ολυμπιακό δεν είχε εξασφαλισμένη θέση βασικού και δεν γινόταν, φυσικά, να απαιτήσει κάτι τέτοιο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στον Πειραιά δεν τον θεωρούν καλό ποδοσφαιριστή. Αν δεν τον πίστευαν, άλλωστε, δεν θα τον αποκτούσαν.