Ο Κώστας Μήτρογλου θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο καθώς θα ενταχθεί στη γερμανική ομάδα Ρόιρντ-Σεπούιζεν, ομάδα 8ης κατηγορίας του ποδοσφαίρου της χώρας.

Η Ρόιρντ-Σεπούιζεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Kreisliga A Moers που είναι το πρωτάθλημα της περιοχής των ομάδων που βρίσκονται κοντά στο Ντούισμπουργκ. Η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της λίγκας 2 συλλόγων, έχοντας οκτώ βαθμούς έπειτα από 21 αγωνιστικές.

Στα 34 του ο Κώστας Μήτρογλου μπορεί να μην έχει ανακοινώσει επισήμως πως κρεμάει τα παπούτσια του σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά αυτή η κίνηση δείχνει πως μάλλον βάζει τέλος σε μια πλούσια καριέρα. Κατέκτησε το πρωτάθλημα της Super League έξι φορές όλες με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Πήρε τέσσερα Κύπελλα. Με την Μπενφίκα πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Πορτογαλίας, ένα Κύπελλο, κι ένα Σούπερ Καπ. Στην Τουρκία με τη Γαλατασαράι έκανε εγχώριο τρεμπλ το 2019 με πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ.

Ο «Μητρογκόλ» που έχει ρίζες στην περιοχή (στο παρελθόν έπαιξε στην ακαδημία της Ντούισμπουργκ) έχει φιλική σχέση με στελέχη του ερασιτεχνικού συλλόγου και αποφάσισε να βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει η ομάδα, ενώ παράλληλα κι εκείνος θα συνεχίσει να αγωνίζεται.

Ο Μήτρογλου άρχισε την επαγγελματική του καριέρα από τη δεύτερη ομάδα της Γκλάντμπαχ (2006-07) προτού πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό (2007-14), ο οποίος τον παραχώρησε δανεικό σε Πανιώνιο (2011) και Ατρόμητο (2011-12). Η μεταγραφή του στη Φούλαμ για 15,2 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2014 παραμένει μια από τις ακριβότερες Έλληνα ποδοσφαιριστή. Έπειτα, έπαιξε για τις Μπενφίκα, Μαρσέιγ (με την οποία έφτασε στον τελικό του UEFA Europa League), Αϊντχόφεν, Γαλατασαράι και έπειτα φόρεσε τη φανέλα του Άρη. Με την εθνική Ελλάδας συμμετείχε στο EURO 2012 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Έπαιξε 65 φορές και σημείωσε 17 γκολ.