Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επισήμως την απόκτηση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη που αποχώρησε ως ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, οι οπαδοί του οποίου δεν περίμεναν όταν τελείωνε το περσινό πρωτάθλημα ότι θα τον έχουν αντίπαλο στο φετινό και μάλιστα με τη φανέλα των Πειραιωτών.

Οι σχέσεις των οπαδών των δύο ομάδων, ως γνωστόν, είναι οι χειρότερες εδώ και δεκαετίες. Όλα άρχισαν με την υπόθεση Κούδα και από εκεί και πέρα τόσο οι μεν όσο και οι δε μπορούσαν και βρήκαν πολλές αφορμές για να συνεχίζεται η αντιπαλότητά τους. Κάθε μεταγραφή, επομένως, από τη μία ομάδα στην άλλη και ειδικά από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό, προκαλούσε θόρυβο. Και άλλαζε τα συναισθήματα των οπαδών. Ακόμη κι αν ήταν μεταγραφή με συμφωνία των ομάδων, όπως για παράδειγμα για τον Στέλιο Βενετίδη ή άλλους παίκτες.

Θα περίμενε, επομένως, κανείς, ότι η μετακίνηση του Πασχαλάκη στους Πειραιώτες θα κάνει έξαλλους τους οπαδούς των Θεσσαλονικέων και θα τον μετατρέψει σε «προδότη». Είναι, όμως, έτσι; Αν κλείνουμε από το κλίμα που επικρατεί στη συμπρωτεύουσα, η απάντηση είναι αρνητική. Προφανώς και κανείς δεν περίμενε τον περασμένο Μάιο ότι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ θα ήταν τώρα τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, αλλά το κλίμα δεν είναι όπως θα περίμενε κανείς.

Δεν υπήρχε ποτέ ιδιαίτερο δέσιμο…

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ο λόγος; Ανάμεσα στον Πασχαλάκη και τους οπαδούς του δικεφάλου του βορρά δεν υπήρχε ποτέ κάποιο ιδιαίτερο δέσιμο. Τον στήριζαν, τον αποθέωναν στις καλές του εμφανίσεις, τον υπερασπίζονταν όποτε έπρεπε, αλλά ως εκεί. Δεν είχε αναπτυχθεί κάποιο ιδιαίτερο δέσιμο, ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν ήταν παίκτης-οπαδός. Δεν είχε ταυτιστεί, λόγω του πάθους του, με τον ΠΑΟΚ όπως, για παράδειγμα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο οποίος μπορεί να μην πήγε στον Ολυμπιακό αλλά στον Παναθηναϊκό, θεωρήθηκε όμως προδότης και τα άκουσε για τα καλά.

Με τον Πασχαλάκη, λοιπόν, το κλίμα είναι διαφορετικό, όπως λένε στη Θεσσαλονίκη. Σίγουρα δεν τον… αποεθώνουν που πήγε στους ερυθρόλευκους, δεν του εύχονται να σαρώσει τους τίτλους και να έχει μόνο επιτυχίες στο υπόλοιπο της καριέρας του, αλλά δεν του εύχονται και τα… χειρότερα. Περισσότερο προς την αδιαφορία είναι και περισσότερο ενδιαφέρονται, όπως είναι και το σωστό, με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό και με το πώς η ομάδα τους θα παρουσιαστεί καλύτερη από εδώ και πέρα.