Τα κολυμβητήρια βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο και η ΓΓΑ, στην προσπάθειά της να αλλάξει την κατάσταση, αλλάζει διοικήσεις. Μετά το Εθνικό της Θεσσαλονίκης, σειρά πήρε αυτό των Χανίων. Χρήματα για να συντηρηθούν τα συγκεκριμένα κολυμβητήρια δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να «νεκρώνουν»… Και δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες κολυμβητές που χάνουν την προετοιμασία τους, αλλά και οι ομάδες που χρησιμοποιούν τις πισίνες για τις ανάγκες τους.

Γνώριμο το σκηνικό τις τελευταίες εβδομάδες χωρίς να υπάρχει καμία εξέλιξη που θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά για τους αθλητές. Και αντί για λύσεις, αλλάζουν διοικήσεις… Έτσι, μια μέρα μετά την ανακοίνωση για το νέο ΔΣ στο Εθνικό της Θεσσαλονίκης, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έγινε γνωστή η νέα διοίκηση και στο κολυμβητήριο των Χανίων.

«Όλα στην τύχη τους»

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος εξέφρασε την αγανάκτησή του για τα προβλήματα που κυριαρχούν το τελευταίο διάστημα στον υγρό στίβο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το φωνάζω από το καλοκαίρι. Προέβλεψα τα όσα ακολούθησαν. Οι αθλητικοί χώροι αποτελούν το σπίτι του κάθε αθλητή. Όταν κλείνει το σπίτι, διαλύουν τα πάντα. Ζούμε μια ζοφερή και φθίνουσα κατάσταση, που οδηγεί στην απαξίωση του αθλητισμού. Τα πάντα έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Εμείς οι παράγοντες του αθλητισμού δεν υπάρχουμε και δεν ακουγόμαστε.

Τα κολυμβητήρια αποτελούν τη διέξοδο και το «σπίτι» της νεολαίας. Σε αυτά αθλούνται καθημερινά χιλιάδες άτομα, όλων των ηλικιών. Όταν τα κλείνουμε και τα καταργούμε, ανοίγουμε άλλους χώρους. Κλείνουμε τις εκκλησίες για να ανοίξουμε χαμαιτυπεία. Ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνική ευαισθησία. Λένε πολλοί για το υψηλό κόστος συντήρησης ενός κολυμβητηρίου. Και η υγεία είναι ακριβή και η παιδεία είναι ακριβή. Πρέπει να τα καταργήσουμε; Δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση. Χρειάζεται σχεδιασμός και οργάνωση», ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα της ΚΟΕ.

Η νέα διοίκηση

Πρόεδρος: Μανουδάκης Ιπποκράτης του Στυλιανού (προγραμματιστής/αναλυτής)
Αντιπρόεδρος: Μπαουράκης Γεώργιος του Μιχαήλ (οικονομολόγος)
Γραμματέας: Γιατρουδάκης Γεώργιος του Μιλτιάδη (καθηγητής Φυσικής Αγωγής)
Ταμίας: Πάτσια Αλεξάνδρα του Χρήστου (εκπαιδευτικός)
Έφορος: Ντερμανάκη Χαρίκλεια του Ευαγγέλου (καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής)
Μέλος: Κορτσαλιουδάκης Ιωάννης του Γεωργίου (δικηγόρος)
Μέλος: Κουκλάκης Εμμανουήλ του Νικολάου (ταχυδρομικός υπάλληλος)
πηγή: gazzetta