Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ήδη την απόκτηση του Νίκολας Κουαλιάτα, έχει έρθει σε συμφωνία με τον Αντρέ Ρικάρντο για συμβόλαιο πέντε ετών και συνεχίζει τις επαφές του με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, θέλοντας να ενισχυθεί σημαντικά ενόψει της νέας σεζόν. Έτσι, οι άνθρωποι της ΠΑΕ είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη τους για την ολοκλήρωση μιας μεταγραφικής υπόθεσης που θα προκαλέσει αίσθηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία.

Η φετινή Serie A είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον ως το τέλος, με τη Μίλαν να εξασφαλίζει την τελευταία αγωνιστική τον τίτλο. Το ενδιαφέρον δεν περιορίστηκε, όμως, μόνο στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και σε όλα τα άλλα μέτωπα. Τόσο για την έξοδο στην Ευρώπη, δηλαδή, όσο και για την παραμονή. Εκεί, στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, η Κάλιαρι δεν κατάφερε τελικά να αποφύγει το μοιραίο και από Σεπτέμβριο θα αγωνίζεται στη 2η κατηγορία της Ιταλίας. Γεγονός το οποίο δεν στενοχωρεί καθόλου τον ΠΑΟΚ. Γιατί; Επειδή έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες απόκτησης του Κεϊτά Μπαλντέ.

Ο 27χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός, ο οποίος μπορεί να παίξει τόσο ως εξτρέμ όσο και στην κορυφή, είναι στη λίστα των ανθρώπων του δικεφάλου του βορρά εδώ και τρεις μήνες. Με την Κάλιαρι, όμως, να φαίνεται από νωρίς ότι θα δώσει μάχη για να σωθεί, ο παίκτης δεν είχε στο μυαλό του τα μεταγραφικά αλλά τα αγωνιστικά. Τώρα, όμως, το πρωτάθλημα τελείωσε, ο υποβιβασμός δεν αποφεύχθηκε και ο ίδιος δεν… ενθουσιάζεται κιόλας στην προοπτική της Serie B. Γεγονός, φυσικά, που προκαλεί χαμόγελα στη Θεσσαλονίκη.

Μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ ο Κεϊτά Μπαλντέ

Στόχος ο δανεισμός με οψιόν αγοράς

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η υπόθεση είναι εύκολη. Δεν είναι όμως και τόσο δύσκολη όσο θα ήταν αν η ομάδα της Σαρδηνίας εξασφάλιζε την παραμονή της. Οι δύο ομάδες, μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις και ο παίκτης είναι ενήμερος για αυτές. Στόχος του ΠΑΟΚ; Να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού και να έχει οψιόν αγοράς του σε ένα χρόνο. Και αν τα καταφέρει, θα πρόκειται όντως για μια πολύ καλή κίνηση. Μπορεί, άλλωστε, η φετινή σεζόν να μην εξελίχθηκε καλά για τον Κεϊτά Μπαλντέ, αλλά η ευθύνη δεν είναι μόνο δική του. Όταν μια ομάδα πάει άσχημα, είναι πολύ εύκολο να παρασύρει τους παίκτες. Ακόμη κι έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της.

Ο Σενεγαλέζος άσος, άλλωστε, έχει δείξει τα προηγούμενα χρόνια τι μπορεί να κάνει. Έχοντας κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα, βρέθηκε από μικρός στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Λάτσιο, με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε εξαιρετικές σεζόν. Αυτός ήταν και ο λόγος που το 2017 η Μονακό έδωσε 30 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, για να ακολουθήσει ο δανεισμός του στην Ίντερ και στη συνέχεια στη Σαμπντόρια, αφού ο ίδιος ήθελε πάντα να επιστρέφει στην Ιταλία.

Τώρα όμως, με την Κάλιαρι στη Serie B, μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα να σκεφτεί τη μετακόμισή του σε άλλη χώρα. Και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, με τον ΠΑΟΚ να ξέρει, επαναλαμβάνουμε, ότι η υπόθεση δεν είναι εύκολη, αλλά δεν είναι και… mission impossible.