Η Φιορεντίνα συνήλθε μετά τις τρεις σερί ήττες της και νίκησε με 2-0 τη Ρόμα στο «Αρτέμιο Φράνκι» στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 36ης αγωνιστικής της Serie A. Με το τρίποντο που πήρε έβαλε «φωτιά» στη μάχη για τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» πίσω απ’ την πρώτη τετράδα που οδηγούν στο επόμενο Champions League και τα έχουν εξασφαλίσει οι Μίλαν, Ίντερ, Νάπολι και Γιουβέντους.

Οι «βιόλα»… καθάρισαν το ματς από πολύ νωρίς πετυχαίνοντας τα γκολ τους στα πρώτα 11 λεπτά του ματς. Το σκορ άνοιξε ο Νικολάς Γκονσάλες στο 5′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και τη διαφορά αύξησε ο Τζάκομο Μποναβεντούρα στο 11′. Οι «τζαλορόσι» έμοιαζαν να βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου κι ακόμη με το μυαλό στην πρόκριση τους στον τελικό του Europa Conference League.

Στο 90ό λεπτό μπήκε ως αλλαγή ο Σπινατσόλα για τη Ρόμα στην πρώτη εμφάνισή του μετά το σοβαρό τραυματισμό του (ρήξη αχιλλείου τένοντα) στο Euro2020 με την Εθνική Ιταλίας.

Με το τρίποντο, η Φιορεντίνα έφτασε στους 59 βαθμούς, ανέβηκε στην 7η θέση κι έπιασε τη Ρόμα (6η). Με τους ίδιους πόντους, η Αταλάντα βρίσκεται την 8η θέση. Οι «μπεργκαμάσκι» βρίσκονται για την ώρα εκτός… Ευρώπης, καθότι υστερούν στην τριπλή ισοβαθμία. Κι όλα θα κριθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, με τη Λάτσιο που βρίσκεται λίγο πιο πάνω στους 62 βαθμούς να νιώθει… απειλή.

Επί της ουσίας την 37η και 38η αγωνιστική θα κριθούν οι δύο θέσεις (5η κι 6η) που οδηγούν στο Europa League (φάση ομίλων) κι άλλη μία (7η) που οδηγεί στα προκριματικά του Europa Conference League, με έναν εκ των τεσσάρων διεκδικητών να μένει εκτός.

Η Λάτσιο αγωνίζεται στις 16/5 εκτός έδρας με τη Γιουβέντους, ενώ κλείνει τις υποχρεώσεις της με το εντός έδρας ματς κόντρα στη Βερόνα. Η Ρόμα υποδέχεται τη Βενέτσια και θα τελειώσει τη σεζόν στο Τορίνο, κόντρα στην “γκρανάτα”, η Φιορεντίνα έχει ματς “φωτιά” στη Γένοβα με τη Σαμπντόρια και θα υποδεχθεί τη Γιουβέντους, ενώ η Αταλάντα θα παίξει στο Μιλάνο με τη Μίλαν και εντός έδρας με την Έμπολι.