Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο μαθητών Λυκείου, 17 και 18 ετών, που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε αγώνα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ανάμεσα στις ομάδες «ΠΑΟΚ Διάπλαση» και «Νίκη Νεοχωρούδας», στο γήπεδο της Ηλιούπολης, στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι για βιαιοπραγία μετά τη λήξη αθλητικής εκδήλωσης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη είσοδο σε αγωνιστικό χώρο.

Λόγω της ηλικίας του ενός, η δικογραφία διαχωρίστηκε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Κατά συνέπεια, ο 17χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων που όρισε δικάσιμο για τον προσεχή Μάιο και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο 18χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, από το οποίο πήρε αναβολή για να δικαστεί την Τετάρτη.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην αρθεί η κράτησή του, αλλά το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την πρότασή της και αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό τον όρο να μείνει στο σπίτι του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. «Κανονικά θα έπρεπε να κρατηθείτε για να θυμάστε το κρατητήριο για μια ζωή. Λόγω του νεαρού της ηλικίας σας όμως θα σας δώσουμε μία ευκαιρία» είπε, απευθυνόμενη, προς τον νεαρό κατηγορούμενο η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Τα επεισόδια, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, συνέβησαν μετά το τέλος της αναμέτρησης, όταν ομάδα υποστηρικτών του «ΠΑΟΚ Διάπλασης» επιτέθηκαν σε ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας με συνέπεια να τραυματίσουν τρεις εξ αυτών. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια.