Τα πλέι άουτ της Super League 1 άρχισαν με… τελικό παραμονής για τον Ατρόμητο και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ένα παιχνίδι που καμία εκ των δύο ομάδων δεν ήθελε να χάσει και αμφότερες ήθελαν να κερδίσουν, με τους Περιστεριώτες τελικά να πανηγυρίζουν στο 92′ ένα τρίποντο που τους φέρνει πιο κοντά στην παραμονή. Αποτέλεσμα που φέρνει, παράλληλα, ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό την «ελαφρά ταξιαρχία» που είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να νικήσει στο 88′ αφού κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Γιαννιώτης είπε «όχι» στον Παμλίδη.

Η κρισιμότητα του παιχνιδιού ήταν δεδομένο ότι θα επηρέαζε τις δύο ομάδες ως ένα βαθμό, αλλά τελικά το έκανε σε… απόλυτο. Έτσι, σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξε ουσιαστικά ούτε μία αξιόλογη φάση, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσαν να φτιάξουν ευκαιρίες, οι φιλοξενούμενοι είχαν τα γνωστά προβλήματα που έδειξαν σε όλη τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και το 0-0 έμοιαζε και ήταν απολύτως φυσιολογικό.

Αν αυτό ήταν κακό, το γεγονός δηλαδή ότι το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να επιδείξει κάτι καλό, υπήρξε και χειρότερο. Και ήταν το γεγονός ότι τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν στο β’ μέρος… Τόσο ο Ατρόμητος όσο και ο Απόλλων είχαν κάποιες τελικές προσπάθειες αλλά όχι κάτι το εντυπωσιακό, με αποτέλεσμα το 0-0 να μοιάζει κάτι παραπάνω από δεδομένο. Μέχρι που ήρθαν τα τελευταία λεπτά, όπου τα συναισθήματα άλλαζαν συνεχώς…

Φινάλε – θρίλερ με ήρωες Γιαννιώτη και Κουλούρη

Καταρχάς, στο 85′ ο διαιτητής πήγε στο VAR για να δει μια φάση που ζήτησαν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι για χέρι του Καστεγιάνο και όντως το έδωσε, δίνοντάς τους παράλληλα και τη μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη και να ελπίζουν ξανά σε αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Γιαννιώτης, όμως, μπλόκαρε την εκτέλεση του Παμλίδη και κράτησε όρθια την ομάδα του.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 92′ οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και με κοντινή προσπάθεια του Κουλούρη, μετά το γύρισμα του Σπιριντόνοβιτς, έκαναν το 1-0 και πήραν μια υπερπολύτιμη νίκη, η οποία τους φέρνει πιο κοντά στον στόχο της παραμονής.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Κιβρακίδης, Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας (64′ Στρούγγης), Χαρίσης (79′ Έρλινγκμαρκ), Σόλομον, Ντένιτς (66′ Κλωναρίδης), Αλιμπέκ (66′ Ναμπί), Μουνίθ, Κουλούρης.

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Ντεντάκης, Βιτλής (82′ Μπαξεβανίδης), Μπρούνο Άλβες, Ρόγκνε, Ντομίνγκες, Κάστρο, Σλίβκα, Τσίμσπαχ (73′ Μαρτίνες), Ιωαννίδης, Ντάουντα (62′ Παμλίδης).