Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα τρία εξ αναβολής παιχνίδια που διεξάγονται σήμερα (23/2) στη Super League. Λαμία – Αστέρας Τρίπολης, Άρης – Ατρόμητος και Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης κοντράρονται σε παιχνίδια – «φωτιά» τόσο για τον στόχο της εισόδου στην εξάδα των play offs, όσο και για τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία.

Λαμία – Αστέρας Τρίπολης

Η αρχή γίνεται στο «Αθανάσιος Διάκος» στις 17:30, όπου η Λαμία υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα της Φθιώτιδας μετράει τέσσερις διαδοχικές ήττες και δεν αισθάνεται άνετα, με τους Ατρόμητο και Απόλλωνα Σμύρνης να «ψαλιδίζουν» τη διαφορά. Ειδικά μετά την τελευταία εντός έδρας ήττα που γνώρισε από την «Ελαφρά Ταξιαρχία», αποτέλεσμα που έβαλε… φωτιά στην ουρά. Από άσχημα αποτελέσματα προέρχεται και ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος τη δεδομένη στιγμή είναι εκτός εξάδας μετά και τις δύο σερί ήττες από Ιωνικό και Ατρόμητο και «καίγεται» για νίκη για τον στόχο των play offs.

Για πρώτη φορά στην αποστολή της Λαμίας μπήκε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο 30χρονος Βραζιλιάνος στόπερ Λούκας, ενώ επιστρέφει ο Καραμάνος. Υπάρχουν όμως και απουσίες καθώς ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν μπορεί να υπολογίζει για διάφορους λόγους τους Σαράνοφ, Σιμόν, Σκόνδρα, Μαζουλουξή, Νινούα, Αραμπούλι, Βέλλιο και Μανουσάκη. Στην αποστολή της Λαμίας βρίσκονται οι Γκαραβέλης, Τρόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Βύντρα, Λούκας, Τζανδάρης, Νούνιες, Τιρόνε, Μπεχαράνο, Ελευθεριάδης, Γκέντσογλου, Μανούσος, Καραμάνος, Μπανγκουρά, Ρόμανιτς, Τσούκαλος. Απουσίες έχουν προκύψει για τον Αστέρα Τρίπολης καθώς ο Μίλαν Ράσταβατς δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Σόνι, Μουνάφο, Κρεσπί, ενώ εκτός έμεινε και ο Χριστόπουλος λόγω ενοχλήσεων στη μέση του. Η αποστολή των Αρκάδων είναι η εξής: Παπαδόπουλος, Τσιφτσής, Γκαρσία, Τασουλής, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνο, Αλβαρεζ, Αντζουλάς, Βαλιέντε, Τιλίκα, Καπίγια, Σανταφέ, Ιγκλέσιας, Ριέρα, Κανελλόπουλος, Σίτο, Μιχόπουλος, Μπαράλες, Μπενίτο.

Άρης – Ατρόμητος

Στις 18:00 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Χερμάν Μπούργος πλέον στον πάγκο ο Άρης κοντράρεται με τον Ατρόμητο. Για τους «κίτρινους» δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη αν θέλουν να παραμείνουν στη μάχη για τα play offs. Το 0-0 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κράτησε τον Άρη τέσσερις βαθμούς μακριά από την εξάδα και η νίκη απέναντι στους Περιστεριώτες αποτελεί μονόδρομος. Όσο για τον προτελευταίο Ατρόμητο, δίνει ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι για την παραμονή, με το σύνολο του Κόλμαν να προέρχεται από μια νίκη μεγάλης βαθμολογικής και ψυχολογικής ένεσης επί του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Μπούργος που θα ντεμπουτάρει στον Άρη ανακοίνωσε την πρώτη του αποστολή με τον Σούντγκρεν να επιστρέφει. Αντίθετα ο τραυματίας Μπρούνο Γκάμα έμεινε εκτός. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Κουέστα, Σιαμπανης, Ματέο Γκαρσία, Λούκας Σάσα, Καμαρά, Ιτούρμπε, Φαμπιάνο, Σάκιτς, Μπερτόγλιο, Ντιαγέ, Ματίγια, Λόπεθ, Μπεναλουάν, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Πάλμα, Εμπακατά, Λούμορ και Μάνος. Ο Κρις Κόλμαν στον Ατρόμητο δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Χαρίση και τον τραυματία Κιβρακίδη. Όσο για τους Νάτσο και Κωτσόπουλο, αμφότεροι συνεχίζουν τα ατομικά τους προγράμματα. Σε σχέση με το παιχνίδι με τον Αστέρα επιστρέφουν οι Μπεντινέλι και Στρούγγης. Στην αποστολή του Ατρόμητου είναι οι Γιαννιώτης, Μάριτς, Σάλτας, Νταβιώτης, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Στρούγγης, Καστεγιάνο, Τζοβάρας, Σάλομον, Έρλινγκμαρκ, Ντένιτς, Καρτάλης, Μουνίθ, Ναμπί, Μπεντινέλι, Ροτάριου, Σπιριντόνοβιτς, Αλιμπέκ, Κλωναρίδης, Κουλούρης.

Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης

Στη Νίκαια στις 19:30, Ιωνικός και Απόλλων Σμύρνης διασταυρώνουν τα ξίφη τους, σε ένα ματς «εξάποντο» στην ουρά. Ο Ιωνικός μετά το σπουδαίο διπλό επί του Αστέρα Τρίπολης, μάζεψε έναν βαθμό στο ματς με τον ΟΦΗ και η νίκη θα του δώσει ακόμα μια τεράστια ώθηση για την παραμονή. Από την άλλη ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης έμεινε ζωντανός μετά το διπλό στη Λαμία, σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα και σε περίπτωση που πάρει νέο εκτός έδρας τρίποντο θα έχει πραγματοποιήσει ένα τρομερό come back στην κούρσα για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο τεχνικός του Ιωνικού, Δημήτρης Σπανός υπολογίζει και πάλι τον Λένις, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Αντίθετα νοκ-άουτ τέθηκε ο τραυματίας Κάνιας, ενώ εκτός έμεινε και ο Μαχαίρας. Στην αποστολή του Ιωνικού είναι οι Χουτεσιώτης, Βίντμαρ, Τσιριγώτης, Τσιγκρίνσκι, Βαφέας, Σάντσες, Κιάκος, Βαλεριάνος, Μύγας, Άοσμαν, Πογοσιάν, Ντάλσιο, Ρομαό, Λένις, Γκοτσούλιας, Βαλέντε, Μάναλης, Ματσούκας, Μάντζης, Πλατέλλας, Τουράμ, Καμπράλ. Για τον Απόλλωνα Σμύρνης στη διάθεση του Τζανλούκα Φέστα επιστρέφει ο Γιακιμόφσκι, καθώς έληξε η «σιωπηρή τιμωρία» του για το πειθαρχικό παράπτωμα που είχε υποπέσει και για αυτό δεν έπαιξε πρόσφατα στη Λαμία. Αντίθετα εκτός παραμένει ο Βέρχουλστ που είναι… ξένο σώμα για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Νοκ άουτ είναι και οι Ντεντάκης, Μπαξεβανιδης (τιμωρημένοι), Αλβες, Φερνάντες, Σίγκνεβιτς (προβλήματα τραυματισμών) και η αποστολή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» αποτελείται από τους Κότσαρη, Σορκάν, Λισγάρα, Ραΐλι, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Γιακιμόφσκι, Βιτλή, Ρόγκνε, Κάστρο, Παπαγεωργίου, Τσίμπσαχ, Σλίβκα, Μαρτίνεζ, Φατιόν, Γιαννιώτα, Παμλίδη, Τσιλούλη, Εμπακόγκου, Ντάουντα, Ιωαννίδη.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα των εξ αναβολής αναμετρήσεων

Λαμία – Αστέρας Τρίπολης (17:30) CosmoteSport 3

Άρης – Ατρόμητος (18:00) NovaSports Prime

Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης (19:30) CosmoteSport 2

Πηγή: gazzetta.gr