Τα τυπικά απομένουν πλέον για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ντιμπί Κεϊτά στον Ολυμπιακό, αφού ο ποδοσφαιριστής προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουν ιατρικές εξετάσεις, υπογραφές και ανακοινώσεις. Ο 18χρονος Ισπανός εξτρέμ, επομένως, ντύνεται ερυθρόλευκος και αρχικά θα ενσωματωθεί στην ομάδα Β’ του συλλόγου, με το πλάνο να λέει ότι κάποια στιγμή θα ανέβει στην 1η, αρκεί φυσικά να πείσει με τις εμφανίσεις του και τη δουλειά του στις προπονήσεις.

Οι Πειραιώτες είχαν συμφωνήσει τόσο με τον ίδιο τον παίκτη όσο και με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία ανήκε ο Κεϊτά, αγωνιζόμενος στην U19 του κλαμπ. Από τη στιγμή που υπήρχε συμφωνία, επομένως, απέμενε το να έρθει ο Κεϊτά στην Ελλάδα, κάτι που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (27/1).

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να με πάρει από πέρυσι. Είμαι διπλά χαρούμενος που αυτή η μεταγραφή ολοκληρώθηκε. Είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα για τη νέα μου ομάδα», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο 18χρονος εξτρέμ, ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί μια επένδυση για το παρόν αλλά κυρίως για το μέλλον των ερυθρόλευκων.