Από την ημέρα που ξεκίνησε το Κόπα Άφρικα έχουν συμβεί διάφορα τραγελαφικά, τα οποία έχουν προκαλέσει και τα ανάλογα σχόλια από τον διεθνή Τύπο. Τώρα όμως, ίσως για πρώτη φορά από την έναρξη της φετινής διοργάνωσης υπάρχουν θετικά σχόλια, αφού στον αγώνα της Ζιμπάμπουε με τη Γουινέα γράφτηκε ιστορία. Και ο λόγος που γράφτηκε ιστορία είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε αγώνα του Κόπα Άφρικα ο διαιτητής ήταν γυναίκα και η συγκεκριμένα η Σαλίμα Μουκανσάγκα από τη Ρουάντα.

Οι γυναίκες κερδίζουν συνεχώς έδαφος στο ποδόσφαιρο, αφού τα τελευταία χρόνια καταφέρνουν να… γκρεμίζουν κάστρα που ανήκαν στους άντρες επί δεκαετίες. Και ακόμη ένα έπεσε στην Αφρική, όπου για πρώτη φορά υπήρξε γυναίκα διαιτητής σε αγώνα της διοργάνωσης των εθνικών ομάδων της ηπείρου.

Η Σαλίμα Μουκανσάγκα από τη Ρουάντα επιλέχθηκε για να σφυρίξει στον αγώνα της Ζιμπάμπουε με τη Γουινέα και ο διεθνής Τύπος υποδέχθηκε το συγκεκριμένο γεγονός με σχόλια που δείχνουν την ευχάριστη έκπληξη που προκάλεσε αυτή η απόφαση των διοργανωτών. Μια απόφαση που αποδεικνύει ότι και στην Αφρική, πλέον, οι γυναίκες μπορούν να υποστηρίζουν ότι το ποδόσφαιρο ανήκει και σε αυτές.