Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή.  Και αντίστοιχα όμως, η υπόκλιση ενός κορυφαίου δοξάζει ακόμα περισσότερο αυτόν που τη δέχεται. Όχι ότι ο Στίβεν Τζέραρντ έχει ανάγκη επαίνων και εγκωμίων. Όπως και να το κάνουμε όμως, όταν τους προσφέρει ο Ζοσέ Μουρίνιο (και μάλιστα με ασυνήθιστη θέρμη για αντίπαλο) έχει τη δική του αξία.

Στη συνέντευξη Τύπου λοιπόν ενόψει του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, ο «εκλεκτός» δε θέλησε να πει πολλά για το παιχνίδι. Γιατί τα πολλά -και τα όμορφα- τα κράτησε για τον Στίβεν Τζέραρντ: Τον αγαπημένο του εχθρό, όπως τον χαρακτήρισε…

«Μιλώντας για τη Λίβερπουλ και μιλώντας για τιμές σε πρωταθλητές, είναι η σειρά μου τώρα να τιμήσω έναν πρωταθλητή. Είναι σειρά μου να τιμήσω τον Στίβεν Τζέραρντ. Αντίπαλοι σαν αυτόν με έκαναν τον προπονητή που είμαι, διότι μαθαίνω από τους παίκτες μου, αλλά μαθαίνω και από τους καλύτερους αντιπάλους μου.

Μαθαίνω από τα προβλήματα που μου δημιουργούν, από τον τρόπο που με κάνουν να σκέφτομαι, από τον τρόπο που με κάνουν να τους αναλύω και να μελετώ το πώς θα τους αντιμετωπίσω», είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε το ίδιο θερμά:

«Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι σίγουρα ένας από τους αγαπημένους μου εχθρούς -ένας εχθρός με όλη την καλή διάθεση που μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη στο ποδόσφαιρο. Στην Αγγλία είναι σίγουρα ο αγαπημένος μου. Είναι σίγουρα αυτός που με έκανε καλύτερο προπονητή. Το να τον σταματήσω ή να προσπαθήσω να τον σταματήσω ήταν πολύ, πολύ δύσκολο».

Θέλοντας ν’ αποδείξει, δε, πόσο πολύ τον εκτιμά, προχώρησε και σε αποκαλύψεις: «Προσπάθησα να τον φέρω στην Τσέλσι, προσπάθησε να τον πάρω στην Ίντερ, προσπάθησα να τον πάρω στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ήταν πάντα ένας αγαπητός εχθρός. Θέλω να τον τιμήσω και ελπίζω ότι το “Στάμφορντ Μπριτζ” θα έχει τα ίδια αισθήματα με εμένα, σύμφωνα με τα οποία χρειαζόμαστε ανθρώπους όπως εκείνος για αντιπάλους».

Κι όσο για το αν του έμεινε απωθημένο ότι δεν τον είχε τελικά παίκτη σε καμία από τις ομάδες του, απάντησε αφήνοντας κι ένα… περίεργο «παραθυράκι» στο τέλος:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν έφυγε (σ.σ. από τη Λίβερπουλ). Νομίζω ότι έκανε μια εκπληκτική καριέρα και δημιούργησε ένα καταπληκτικό συναίσθημα με το να αρνηθεί να παίξει για άλλους μεγάλους συλλόγους και άλλα μεγάλα πρωταθλήματα επειδή ήθελε ν’ αγωνίζεται μόνο για τη Λίβερπουλ. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα συναίσθημα που μένει για πάντα. Ποιος ξέρει, μια μέρα ίσως παίξω αντίπαλος με τον Στίβεν Τζέραρντ ως προπονητής της Λίβερπουλ»…

Πηγή: sport-fm.gr