Το ποδόσφαιρο της Αργεντινής θρηνεί το χαμό του Λούκας Γκονσάλες, ενός 17χρονου ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν στην Μπαράκας Σεντράλ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της χώρας. Ο νεαρός έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικού και η χώρα «βράζει» καθώς θεωρείται πως τον σκότωσαν χωρίς λόγο.

Ο Γκονσάλες αφού έφυγε από την προπόνηση της ομάδας του, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο όπου τον περίμεναν τρεις φίλοι του. Βλέποντας το όχημα να κάνει προσπεράσεις στο δρόμο, οι αστυνομικοί που φορούσαν πολιτικά – δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν ήταν σε επίσημο όχημα ή όχι – άρχισαν να τους καταδιώκουν και να τους κάνουν σήμα να σταματήσουν.

Μάλιστα, ένας από αυτούς επικοινώνησε με το κέντρο επιχειρήσεων και τόνισε πως είδαν έναν από τους τέσσερις νεαρούς να κρατάει όπλο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα όσα λέει η μητέρα του Λούκας Γκόνσαλες, Σίντια Λόπες. Υποστηρίζει πως οι τέσσερις φίλοι είδαν ένα αυτοκίνητο μπεζ χρώματος να πλησιάζει και χωρίς πινακίδες. «Τα παιδιά νόμιζαν πως θα τα λήστευαν γι’ αυτό δεν σταμάτησαν και ανέπτυξαν ταχύτητα», δήλωσε.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και δύο σφαίρες πέτυχαν τον Λούκας Γκονσάλες, τουλάχιστον η μια από αυτές στο κεφάλι. Ο Γκονσάλες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά κατέληξε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/11). Ήδη έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα με τους αστυνομικούς να βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.

«Ζητάμε σεβασμό για την οικογένεια και να ενωθούμε όλοι σε μια αγκαλιά υποστήριξης προς αυτούς σ’ αυτή την τραγική στιγμή. Ζητάμε Δικαιοσύνη για τον Λούκας», ανέφερε το κλαμπ Μπαράκας Σεντράλ, το οποίο διαχειρίζεται ο Ματίας Τάπια, γιος του Τσίκι Τάπια, Προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής.

«Η υπόθεση είναι υπό έρευνα», ανέφερε ο Υπουργός Ασφάλειας της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, Μαρσέλο Ντ’ Αλεσάντρο. «Δεν θα δείξουμε χαλαρότητα με τους αστυνομικούς που δρουν εκτός νόμου», πρόσθεσε. Ο Πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, εξέφρασε κι ο ίδιος τα συλλυπητήρια του. «Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στην οικογένεια του Λούκας Γκονσάλες. Στέκομαι στο πλευρό της μητέρας του Σίντια και του πατέρα του Μάριο σ’ αυτή την ώρα πόνου», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται αστυνομικοί να σκοτώνουν αυτούς υποτίθεται πρέπει να προστατεύουν».