Ότι η οικονομική κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι καλή, είτε μιλάμε για τις ομάδες είτε για τους παίκτες, είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Όταν, όμως, ακούς τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Γιώργο Μπαντή, να μιλάει με αριθμούς και να τονίζει ότι οι οφειλές των ελληνικών ομάδων προς τους ποδοσφαιριστές φτάνουν στα 26-30 εκατ. ευρώ, σημαίνει ότι η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Ο Μπαντής, ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, μίλησε στην εκπομπή «Κόσμος των σπορ» της δημόσιας τηλεόρασης και σόκαρε με όσα είπε για τις οφειλές που υπάρχουν από την πλευρά των ομάδων.

«Με την ανοχή της Πολιτείας και την ανυπαρξία της ΕΠΟ, αυτοί που διοικούσαν τις ομάδες έβρισκαν αυτές τις κομπίνες είτε με άλλο ΑΦΜ, άλλο όνομα και υποβιβάζοντας τις ομάδες τους, κατάφερναν να μην πληρωθούν ποτέ αυτά τα χρήματα στους ποδοσφαιριστές», είπε ο Μπαντής, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Νίκο Τσουμάνη, τον πρώην παίκτη του Άρη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, λέγοντας πως «ο Νίκος είχε να παίρνει χρήματα από τρεις ομάδες ενώ είχε τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις υπέρ του».

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ τόνισε ότι με τον νόμο Ορφανού οι παίκτες του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα θα αποζημιωθούν σε δύο και όχι σε τέσσερις δόσεις, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και σόκαρε αποκαλύπτοντας ότι 1.500 ποδοσφαιριστές έχουν τελεσίδικες αποφάσεις υπέρ τους για οφειλές που κυμαίνονται στα 26-30 εκατ. ευρώ!

Δείτε το βίντεο με όσα είπε ο Μπαντής για τα λεφτά που χρωστάνε οι ελληνικές ομάδες σε παίκτες…