Το NBA επιστρέφει και ότι συμβαίνει στους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο αποτελεί είδηση. Το ότι η νέα «φωνή» των αγώνων τους θα είναι γυναικεία είναι μια από τις σημαντικότερες στο «μαγικό» κόσμο του αμερικάνικου μπάσκετ γιατί… σπάει τα καθιερωμένα.

Η Λίσα Μπάινγκτον παίρνει τη σκυτάλη από ένα θρύλο καθώς τα «ελάφια» την επέλεξαν να διαδεχθεί τον Τζιμ Πάσκε, που έκανε τις περιγραφές των αγώνων τους και διάφορων events της ομάδας για 35 χρόνια. Καθώς, δε, ο «Greek Freak» και οι υπόλοιποι αστέρες του συγκροτήματος θα κάνουν πρεμιέρα με τους Μπρούκλιν Νετς τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/10, 02:30), σε μια ιδιαίτερη βραδιά στο «Fiserv Forum» αφού θα παραλάβουν τα δαχτυλίδια τους, εκείνη θα κάνει… ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι. Ως τώρα τα φιλικά των Μπακς ήταν και η δική της περίοδος προετοιμασίας.

Η Μπάινγκτον ήταν η πρώτη γυναίκα που προσελήφθη σ’ αυτό το ρόλο από μια ομάδα του NBA και γενικότερα από οποιονδήποτε επαγγελματικό σύλλογο στις τέσσερις βασικές λίγκες των Η.Π.Α. (NFL – αμερικάνικο ποδόσφαιρο, MLB – μπέιζμπολ και NHL – χόκεϊ επί πάγου, οι υπόλοιπες). Μερικές μέρες αργότερα, οι Φιλαντέλφια 76ερς ανακοίνωσαν πως την περιγραφή των αγώνων τους θα κάνει η Κέιτι Σκοτ. Οι «New York Times» χαρακτήρισαν τις επιλογές ως «τεράστια εξέλιξη σε μια βιομηχανία όπου κυριαρχούν άνδρες». Η Μπάινγκτον ανέφερε πως αντιλαμβάνεται πως «δεν είναι όλοι οι οπαδοί συνηθισμένοι ν’ ακούνε μια γυναικεία να μεταδίδει το σόου του Γιάννη Αντετοκούνμπο καθώς πετάει για ένα κάρφωμα», αλλά υποστήριξε πως ο στόχος της είναι να αλλάξει την άποψη ακόμη και εκείνων που είναι αντίθετοι.

Η εμπειρία, πάντως, δεν της λείπει. Εδώ και πολλά χρόνια κάνει μεταδόσεις σε αθλήματα κολεγίων. Μάλιστα, όταν οι Μπακς της πρόσφεραν τη δουλειά εκείνη ήταν στον… αέρα μεταδίδοντας ένα παιχνίδι αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Οπότε στη συνέχεια της έστειλαν ένα GIF του Αντετοκούνμπο. Ούτε οι γνώσεις της λείπουν. Έπαιξε μπάσκετ όσο πήγαινε στο Λύκειο και με την ομάδα της έφτασε ως τα ημιτελικά της πολιτείας του Μίτσιγκαν. «Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι πως οι άνδρες οπαδοί είναι συνηθισμένοι στις γυναικείες φωνές των μεγάλων εθνικών δικτύων. Εδώ, όμως, μπαίνεις σε μια πιο κλειστή κοινότητα». Είναι έτοιμη, όμως, για την πρόκληση αντιλαμβανόμενη πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να διαλυθούν τα στερεότυπα. «Το ότι μου κάνουν ακόμη τις ίδιες ερωτήσεις για το φύλλο μου δέκα χρόνια μετά, δείχνει πως υπάρχει πρόβλημα», τόνισε.