Ενθουσιασμένος από την πρώτη γεύση που πήρε με την Εθνική Ανδρών και βέβαιος πως θα έρθουν σύντομα μεγάλες επιτυχίες για την «επίσημη αγαπημένη» δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της FIBA. Παράλληλα ο 19χρονος άσος μίλησε για την πορεία των Μπακς στο ΝΒΑ και τη χρησιμοποίησή του ενίοτε ως πλέι μέικερ παρά το ύψος του.

-Οι Μπακς έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν. Σε έχει εκπλήξει η μέχρι τώρα πορεία σας;
«Για να είμαι ειλικρινής όχι. Δουλέψαμε καλά στην προετοιμασία και ο προπονητής μας δείχνει εμπιστοσύνη. Όλοι θέλουν να πάμε καλύτερα από πέρσι όταν χάσαμε πολλά παιχνίδια. Νιώθω υπέροχα τώρα που κερδίζουμε. Έχουμε ένα σπουδαίο ρόστερ και κάθε παίκτης είναι επικεντρωμένος στην ομαδική προσπάθεια. Είναι ακόμη αρχή της σεζόν και έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης».

-Ο Τζέισον Κιντ σε αφήνει σε κάποια ματς να οργανώνεις την επίθεση παίζοντας σαν πόιντ γκαρντ. Πώς νιώθεις για αυτό;
«Νιώθω άνετα να παίζω σε κάθε θέση, όπως και σε αυτή του πόιντ γκαρντ. Το μέγεθός μου δεν είναι σύνηθες για αυτή τη θέση, αλλά πιστεύω πως μπορώ κάποιες φορές να έχω την μπάλα και να οργανώνω το παιχνίδι. Ακόμη μαθαίνω για αυτή τη θέση, όμως μου αρέσει να ντριμπλάρω και να παίζω για τους συμπαίκτες μου, σαν πλέι μέικερ. Επίσης μπορώ να μάθω πολλά από τον Τζέισον Κιντ, που ήταν από τους κορυφαίους σε αυτή τη θέση στην ιστορία του ΝΒΑ. Είναι σημαντικό να είσαι ένας παίκτης που μπορεί να παίζει παντού».

-Το καλοκαίρι συμμετείχες για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση Ανδρών, με την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Τι έμαθες από αυτή την εμπειρία;

«Ήταν ένας σημαντικός στόχος για μένα, καθώς θέλω πάντα να παίζω κόντρα στους κορυφαίους του κόσμου. Πέρασα καταπληκτικά παίζοντας με την Εθνική μου ομάδα στην Ισπανία. Μάθαινα καθημερινά δίπλα στους συμπαίκτες και τους προπονητής μου. Είμαι ακόμη 19 χρονών και το να βρίσκομαι δίπλα σε μεγάλους παίκτες, όπως ο Μπουρούσης, ο Παπανικολάου και ο Ζήσης ήταν φανταστικό. Αυτή η εμπειρία με έκανε καλύτερο παίκτη».

-Μπορείς να μιλήσεις για την πορεία της ομάδας σου στη διοργάνωση;

«Κάναμε έναν σπουδαίο πρώτο γύρο κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια σε έναν δύσκολο όμιλο και παίζοντας πολύ καλά. Δυστυχώς η Σερβία, που έπαιξε καταπληκτικά απέναντί μας, μας απέκλεισε στο δεύτερο γύρο. Απογοητευτήκαμε, γιατί είχαμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση από την πορεία μας στον πρώτο γύρο και είχαμε ελπίδες ακόμη και για να φτάσουμε σε ένα μετάλλιο».

-Πιστεύεις πως η Ελλάδα είναι το ίδιο ανταγωνιστική όπως πριν 10 χρόνια;

«Απόλυτα. Μπορεί η Εθνική να μην έχει κερδίσει τίτλους και μετάλλια εδώ και λίγα χρόνια, αλλά είμαι βέβαιος πως σύντομα θα κερδίσουμε κάτι. Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ που περιλαμβάνει έμπειρους παίκτες όπως οι Μπουρούσης, Πρίντεζης και Ζήσης, που είναι μεταξύ των κορυφαίων παικτών στην Ευρώπη, κι έχουμε όλο και περισσότερους Έλληνες στο ΝΒΑ. Διαθέτουμε πολύ ταλέντο και αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο σκληρά, σύντομα θα μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου».

Πηγή: Sport-fm.gr