Αναμφίβολα, το γαλλικό πρωτάθλημα θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Για τον Μοχάμεντ Γιουσούφ όμως, το ελληνικό είναι ανώτερο!

Με δηλώσεις του στο κανάλι του Εργοτέλη στο YouTube, ο επιθετικός από τις Κομόρες επισήμανε πως το επιθετικό στυλ που έχει η Super League την κάνει να ξεχωρίζει, τόσο για τον κόσμο, όσο και για τους ίδιους τους παίκτες.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο τωρινό επίπεδο ετοιμότητας των Κρητικών και στο σημείο που μπορεί να φτάσει. Εκτός των άλλων, μίλησε και για τους ατομικούς στόχους που έχει θέσει για την τρέχουσα σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ποιες είναι οι έως τώρα εντυπώσεις σου από την ομάδα;

«Πιστεύω ότι έχουμε καλή ομάδα με νέους και καλούς παίκτες, γι’ αυτό δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις για να πάμε την ομάδα ψηλά».

Σε τι ποσοστό ετοιμότητας βρίσκεται ο Εργοτέλης;

«Σίγουρα, δεν είμαστε 100% έτοιμοι, αλλά είναι δύσκολο να πω πόσο έτοιμοι είμαστε γιατί δεν γνωρίζω τα όρια της ομάδας. Προσπαθούμε πολύ και δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο τέλος».

Ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα και ποιες είναι οι διαφορές με το γαλλικό που αγωνιζόσουν πέρυσι;

«Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα της Super League είναι πολύ καλό, μου αρέσει γιατί οι ομάδες θέλουν να κερδίζουν και παίζουν ανοιχτά. Στη Γαλλία, οι ομάδες παίζουν κλειστά και μένουν πίσω, έχοντας καλή τακτική βέβαια, αλλά χωρίς να σκοράρουν πολύ, δίχως να δημιουργούν πολλές φάσεις. Για τους φιλάθλους και για τους παίκτες νομίζω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο».

Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο Εργοτέλης;

«Αρχικά θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο της γρήγορης παραμονής στην κατηγορία, γιατί είναι σημαντικός για την ομάδα και τους παίκτες. Στη συνέχεια θα δουλέψουμε πολύ και θα προσπαθήσουμε να πάμε την ομάδα όσο το δυνατό ψηλότερα».

Υπάρχουν περιθώρια για μία καλή πορεία στο Κύπελλο;

«Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και έπειτα να προχωρήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο στη διοργάνωση».

Πως νιώθεις που με την απόδοσή σου κατά της Νίκης Βόλου, βοήθησες τον Εργοτέλη να πετύχει μία σημαντική εκτός έδρας νίκη;

«Είμαι χαρούμενος για την ομάδα μου αρχικά, γιατί δουλέψαμε πολύ για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και στη συνέχεια για μένα, γιατί η δουλειά μου ως επιθετικός είναι να σκοράρω και να δίνω ασίστ. Θέλω να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα μου με αυτό τον τρόπο».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι ως ποδοσφαιριστής;

«Στόχος μου είναι να βοηθήσω τον Εργοτέλη να πραγματοποιήσει μία καλή χρονιά και έπειτα να συμμετέχω με την Εθνική μου ομάδα στο Κύπελλο Αφρικής».

Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Εργοτέλη;

«Μου αρέσουν οι φίλαθλοι του Εργοτέλη γιατί μας υποστηρίζουν. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε χαρούμενους, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και πετυχαίνοντας πολλές νίκες».

Πηγή: Sport-fm.gr