Συγκατοίκηση τέλος! Η Γιουβέντους έκοψε τη φόρα της φορμαρισμένης Μίλαν και παίρνοντας διπλό μέσα στο Σαν Σίρο (0-1) απέδειξε πως όποιος της κουνηθεί… τον καθαρίζει!

Χρυσός σκόρερ για τους πρωταθλητές ο Τέβες (71’) -μετά από… μαγική ασίστ του Πογκμπά- που βρήκε δίχτυα για τρίτο σερί παιχνίδι (μετά από Ουντίνεζε, Μάλμε) κι επιβεβαίωσε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Το απόλυτο μετά από τρεις αγωνιστικές οι θριαμβευτές (με τον Αλέγκρι να παίρνει… εκδίκηση απ’ την πρώην), πρώτη απώλεια βαθμών για τους «ροσονέρι» που ειδικά στο δεύτερο μέρος δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Το ματς:

Η φόρμα των δύο ομάδων έλεγε πως θα δούμε ματσάρα. Με όλα τα… συναφή που περιλαμβάνει το «μενού» ενός ντέρμπι. Αλλά στην αρχή το κυρίαρχο στοιχείο ήταν οι… ψιλές που έπεφταν μεταξύ των παικτών. Με τη Γιουβέντους βέβαια –ως πρωταθλήτρια- να ‘χει μια μίνι υπεροχή και ουσιαστικά την μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο μισό (δεν βρήκε στόχο το σουτ του Περέιρα). Όσο, όμως και η Μίλαν δεν δεχόταν… απειλές, όλο και περισσότερο έπαιρνε μέτρα και «ψαχνόταν» μπροστά.

Κι αν μέχρι τότε δεν είχαμε κάτι ουσιώδες, μέχρι το ημίχρονο υπήρξε μια μίνι… καταιγίδα από φάσεις, κυρίως από πλευράς «μπιανκονέρι». Γιατί η τρομερή επέμβαση του Μπουφόν σε κεφαλιά του Χόντα, φαίνεται πως αφύπνισε τους παίκτες του Αλέγκρι που… πυροβόλησαν την εστία του Αμπιάτι στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους. Αλλά σε δύο περιπτώσεις ο «ροσονέρο» πορτιέρο αρνήθηκε το οποιοδήποτε γκολ (σε ωραία σουτ των Περέιρα και Γιορέντε), ενώ και ο Μαρκίζιο τα ‘βαζε με την τύχη του. Κι αυτό γιατί την μία το δοκάρι και την άλλη το… κεφάλι του, του στέρησαν την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Η Γιουβέντους δεν είχε διάθεση ούτε να χαριστεί στη Μίλαν, ούτε να δώσει τυχόν δικαιώματα για αμφισβήτηση. Και την ώρα λοιπόν που οι παίκτες του Ιντσάγκι έδειχναν να μην πατάνε και πολύ καλά, οι αντίστοιχοι του Αλέγκρι έδειχναν τις διαθέσεις τους (με καλά σουτ των Πογκμπά και Μαρκίζιο). Η άμυνα των γηπεδούχων δεν ήταν σε πολύ καλή… φάση. Έκανε μπαμ πως είχαν μείνει από δυνάμεις. Κι όχι μόνο δεν διεκδικούσαν κάποιο τέρμα, αλλά ήταν και ευάλωτοι πίσω.

Τόσο ευάλωτοι, που η Γιουβέντους δεν μπορούσε να μην το εκμεταλλευτεί. Κι ειδικά όταν έχεις στην ομάδα σου, αυτόν τον «διάολο» εν ονόματι Πογκμπά… Ε, μια έμπνευσή του Γάλλου αρκούσε. Όταν στο 71’… έκανε πλάκα σε όλη (σχεδόν) την Μίλαν –με μαγική κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνάς της. Κι όταν έχεις για συμπαίκτη τον Τέβες που αυτή την περίοδο βάζει το ένα μετά το άλλο, ε στο τετ-α-τετ με τον Αμπιάτι δεν γινόταν να μην το «κολλήσει» και να χαρίσει ουσιαστικά τη νίκη στην Γιούβε. Γιατί στο υπόλοιπο του ματς οι «ροσονέρι» δεν απείλησαν ΚΑΘΟΛΟΥ (παρά την είσοδο Τόρες και Πατσίνι), ενώ οι πρωταθλητές έκαναν υποδειγματική συντήρηση για να πάρουν το διπλό. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίλαν:
Αμπιάτι, Σαπάτα, Ραμί, Αμπάτε, Ντε Σίλιο, Μουντάρι, Μενέζ, Ντε Γιονγκ, Χόντα (83’ Πατσίνι), Πόλι (76’ Τορες), Ελ Σαραουΐ (67’ Μποναβεντούρα)

Γιουβέντους:
Μπουφόν, Λιχτστάινερ (82’ Ρομούλο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Κάσερες (35’ Ογκμπόνα), Μαρκίζιο, Ασαμόα, Περέιρα (76’ Βιδάλ), Πογκμπά, Τέβες, Γιορέντε

Πηγή: Sport-fm.gr