Πριν έναν χρόνο, πριν έξι μήνες, πριν ορισμένες εβδομάδες φάνταζε αδύνατον, σενάριο βγαλμένο από επιστημονική φαντασία του καλύτερου είδους. Κι όμως, η Λίβερπουλ το μετέτρεψε σε πραγματικότητα.

Από το ρεκόρ 60+ αγώνων χωρίς την παραμικρή ήττα που κρατούσε τρία και πλέον χρόνια, οι Reds υπέπεσαν όχι σε μία, ούτε σε δύο, αλλά σε πέντε, πια, συνεχόμενες ήττες στο «Άνφιλντ», οι οποίες έχουν σημειωθεί εξ ολοκλήρου στο καταστροφικό για την ομάδα, 2021.

Κάπως έτσι, με το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ να έχει μετρήσει ακόμη δύο ήττες εκτός Μέρσεϊσαϊντ, η θέση στην οποία βρίσκεται στην επιμέρους βαθμολογία του νέου έτους «μοιραία» αγγίζει τη ζώνη του υποβιβασμού.

Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ έχει μαζέψει μόλις 10 βαθμούς μετά από 11 αγωνιστικές στο 2021 και κατατάσσεται 17η, μόνο πάνω από Γουέστ Μπρομ, Νιούκαστλ και Σαουθάμπτον. Το πιο εξωφρενικό, όμως, για τους εν ενεργεία πρωταθλητές, είναι πως στην έδρα τους μετρούν τη χειρότερη συγκομιδή της κατηγορίας, έχοντας πάρει μόλις έναν βαθμό, στο ντέρμπι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: τρεις λιγότερους από Νιούκαστλ, Σαουθάμπτον και Έβερτον!

Η ειδική βαθμολογία του 2021

Πηγή: gazzetta.gr