H εθνική μας ομάδα των ανδρών έγραψε ιστορία απόψε στο Σβέσατ και θα είναι στα μετάλλια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά στον θεσμό! Θριάμβευσε με 3-1 απέναντι, στο 1ο φαβορί του αθλήματος, την Πορτογαλία, μπήκε στα ημιτελικά κι ό,τι και να γίνει στη συνέχεια θα είναι στο πόντιουμ των νικητών, αφού δεν υπάρχει ματς για τις θέσεις 3-4.

Είναι μία κορυφαία στιγμή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κι έρχεται να καταδείξει με τον πιο πειστικό τρόπο ότι η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση εξακολουθεί να μεγαλουργεί, να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα και να χαρίζει χαμόγελα στους Έλληνες φιλάθλους!

Ο Παναγιώτης Γκιώνης (που σημείωσε δύο σπουδαίες νίκες), ο Κώστας Παπαγεωργίου, που πάλι συνέβαλε τα μέγιστα με τη νίκη του και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα συνέθεσαν μία εκπληκτική τριάδα (στον πάγκο ήταν ο Τάσος Ρηνιώτης), που με το κοουτσάρισμα του Κώστα Βατσακλή κατατρόπωσε μία βασική διεκδικήτρια του τίτλου!

Αύριο θα παλέψει για ένα ακόμα βήμα και με αντίπαλο τη Λευκορωσία (19.00 ώρα Ελλάδας) θα διεκδικήσει την είσοδο στον τελικό! Η παρέα του Σαμσόνοφ νίκησε σήμερα την Κροατία με 3-1.

Πηγή: sport fm