Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με νέα τιμωρία της έδρας του από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές, καθώς από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1,2,3,4,15 4β και 25 παρ. 1,2 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ομοσπονδίας, αναφορικά με όσα καταγράφηκαν να έγιναν στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Super League 1 με τον Παναθηναϊκό.

Στην απολογία τους, μέσω του δικηγόρου τους, Γιάννη Χατζησαββάογλου, οι Πειραιώτες ανέφεραν ότι τα επεισόδια δεν έγιναν σε χώρο ευθύνης της ΠΑΕ και πως αυτά έλαβαν χώρα μεταξύ των δύο πάρκινγκ του φαληρικού γηπέδου. Στη συνέχεια, κατέθεσαν ένσταση «άκυρης κλήσης», καθώς αυτή θεωρούν πως «δεν είχε τα σωστά αναγνωστέα έγγραφα».

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού ανέφερε: «Τα επεισόδια δημιουργήθηκαν λόγω λανθασμένου χειρισμού της Αστυνομίας. Είχαμε συμφωνήσει να έρθει πρώτα η αποστολή του Παναθηναϊκού στις 17:45 και μετά από περίπου δέκα λεπτά εκείνη του Ολυμπιακού. Δεν έγινε όμως αυτό, αλλά το αντίθετο. Έξω από το γήπεδο είχε συμφωνηθεί να υπάρχουν 200 φίλαθλοί μας που θα εμψύχωναν την αποστολή. Η αστυνομία ωστόσο δεν επέτρεψε να πλησιάσουν στην είσοδο του σταδίου και τότε δημιουργήθηκε η ένταση που κράτησε για 5-6 λεπτά. Ήταν λάθος της Αστυνομίας, δεν τηρήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί. Διαφορετικά δεν θα είχε συμβεί τίποτα».

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας.