Ραγδαίες και απρόβλεπτες εξελίξεις στο γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού, καθώς μετά την συνεδρίαση της ΓΗΠΕΛ αποφασίστηκε από την πλευρά της ΠΑΕ να καταγγελθεί η σύμβαση με τον δήμο Αθηναίων! 

Με την απόφαση αυτή της αρμόδιας επιτροπής για τον Βοτανικό, σαφώς και οι «πράσινοι» δεν απεμπολούν τα νόμιμα δικαιώματα τους για το συγκεκριμένο θέμα.   Απλά στην σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Κηφισίας (εκεί που θα μεταφερθεί και η έδρα της ΓΗΠΕΛ), οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» έκριναν  ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση από πλευράς κυβέρνησης και χωρίς υπαιτιότητα του Δήμου Αθηναίων. 

Απλά μέσω του δήμου επιθυμούν να υπάρξει… πίεση προς το ΥΠΕΚΑ και μάλιστα μέσα σε μια προεκλογική περίοδο με ότι αυτό συνεπάγεται!   Η καταγγελία της σύμβασης, γίνεται ακριβώς ένα χρόνο μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που πάρθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2009,  επιτρέποντας στην «πράσινη» ΠΑΕ με αυτόν τον τρόπο να κατοχυρώσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της. όπως προβλέπεται ρητά στην από 26.02.2008 σύμβαση μεταξύ Δ.Α. και ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 

Παράλληλα σε καμία περίπτωση δεν πάει πίσω το χρονοδιάγραμμα παρά την απόφαση για καταγγελία της σύμβασης αφού ούτως ή άλλως θα έπρεπε να αναθεωρηθεί όπως προβλέπεται σύμφωνα και με τις ρυθμίσεις του νέου νόμου.   Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι με την απόφαση αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει πλήρης ελευθερία στην ΠΑΕ να αποφασίσει πάνω στα νέα δεδομένα. 

Η ανακοίνωση
 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΗΠΕΛ όπου προχωράει στην καταγγελία της σύμβασης αναφέρει τα εξής: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΗΠΕΛ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν για τα δεδομένα και την μέχρι σήμερα πορεία του έργου του Γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.   Μετά από ενημέρωση των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και με τη σύμφωνη γνώμη τους προτάθηκε η καταγγελία της σύμβασης μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΠΑΕ Παναθηναϊκός.  Η πρόταση αυτή προκρίθηκε για δύο λόγους.

Πρώτον, διότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που να αφορά το έργο και  δεύτερον, για να κατοχυρωθούν τα νόμιμα δικαιώματα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.   Η βούληση μας για την απόκτηση ενός σύγχρονου γηπέδου για τις ανάγκες του Παναθηναϊκού, όπως έχει σχεδιαστεί, είναι δεδομένη και αυτονόητη. Μένει να αποδειχτεί ότι την ίδια βούληση έχουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι με το έργο φορείς».

Πηγή: gazzetta.gr