Στον Παναθηναϊκό θα συνέχιζε την καριέρα του ο Γιώργος Καραγκούνης, εφόσον δεν προχωρούσε η μεταγραφή του στην Φούλαμ, όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο μάνατζερ του.

Ο Πασχάλης Τουντούρης αποκάλυψε πως ο αρχηγός της Εθνικής δεν επιθυμούσε να μετακομίσει στην Αυστραλία -παρά τις δύο πολύ καλές οικονομικά προτάσεις που είχε στα χέρια του- αφού θέλει να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο ενόψει και του προσεχούς Μουντιάλ το επόμενο καλοκαίρι.

Πέραν των άλλων, ο εκπρόσωπος του “τυπάρα” ανέφερε πως υπήρξε διαρκής επικοινωνία με τους Άγγλους, παρά το γεγονός πως είχε ολοκληρωθεί το προηγούμενο συμβόλαιό του, ενώ ξεκαθάρισε πως η απόφασή του να μην συνεχίσει στο τριφύλλι ήταν πολύ δύσκολη, λόγω και της αγάπης του για τον σύλλογο.

Αναλυτικά, όσα είπε στους 94,6 ο Πασχάλης Τουντούρης:

Για τις επαφές με την Φούλαμ: «Οφείλω να παραδεχθώ πως η έρευνα που έγινε γύρω από την υπόθεση του Καραγκούνη ήταν σωστή. Το συμβόλαιο του Γιώργου εξέπνεε στις 30 Ιουνίου και από την Φούλαμ ήταν λογικό να γράψουν ένα μήνυμα αποχαιρετισμού. Ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία με τους Άγγλους. Είχαμε συζητήσεις από νωρίς, υπήρχε επιθυμία να παραμείνει ο Γιώργος κι απλώς θα άλλαζαν οι συνθήκες της παραμονής. Ήταν σημαντικό να έχει κάποιες… δεσμεύσεις πως θα έχει μια αρκετά μεγάλη συμμετοχή στη διάρκεια της χρονιάς. Κι αυτός ήταν ίσως ο βασικός λόγος που καθυστέρησε να προχωρήσει η υπόθεση. Η Φούλαμ γύρω στον Απρίλιο δεν είχε κάποια επιτυχή αποτελέσματα και ίσως έφταιξε το γεγονός πως είχε… σπάσει το δίδυμο του Γιώργου με τον Σίντγουελ, που είχε δεχθεί σερί κόκκινες κάρτες».

Για την πρώτη του χρονιά: «Οι στατιστικές κατηγορίες που έχουν τον Γιώργο μέσα, αποδεικνύουν πόσο καλά τα πήγε. Πέρσι ήταν τρίτος στις μακρινές μπαλιές σε όλο το πρωτάθλημα και γενικά μέσα στους δέκα κορυφαίους στις ακριβείς πάσες. Αυτό δείχνει και την ποιότητα του παίκτη».

Για την επαναπροσέγγιση και τον Παναθηναϊκό:
«Δεν θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες. Υπήρχε ανέκαθεν επικοινωνία, γνωρίζαμε μεταξύ μας τις προθέσεις μας. Υπήρχε το έντονο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, το οποίο εκτίμησε πάρα πολύ ο Γιώργος. Αυτή θα ήταν η ομάδα που θα πήγαινε αν δεν κατέληγε στην Φούλαμ. Η αγάπη του για την ομάδα και τον κόσμο…. Δεν ήταν εύκολο να πει όχι. Θεωρούμε παρελθόν τα όποια λάθη είχαν γίνει παλαιότερα. Η προσωπική μου εκτίμηση ήταν πως αν δεν ολοκληρωνόταν η μεταγραφή του στην Φούλαμ, θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό».

Για τις προτάσεις που είχε από άλλες ομάδες:
«Υπήρχαν δύο κρούσεις από την Αυστραλία και οι δύο από την Μελβούρνη. Αμφότερες ήταν πολύ σοβαρές και μας έδειξαν πολύ υπομονή. Μας κατέθεσαν δύο εξαιρετικές προτάσεις τόσο οικονομικά, όσο και με την εν γένει συμπεριφορά τους και των δυνατοτήτων που θα είχε εκεί ο Γιώργος. Έτσι κι αλλιώς, σαν αρχηγός της Εθνικής, θα είχε άλλο βάρος η παρουσία του. Υπήρξαν πολλές συζητήσεις λόγω και των διαφημίσεων και των χορηγιών και των εμπορικών συμφωνιών που θα υπήρχαν. Η αγάπη του, όμως, για την Εθνική ήταν ο βασικός παράγοντας για να συνεχίσει σε πιο ανεπτυγμένο πρωτάθλημα».

Για το αν θα σταματήσει το ποδόσφαιρο ο Καραγκούνης: «Και αγωνιστικά και σε φυσική κατάσταση, διανύει μια από τις καλύτερες φάσεις του. Στην Αγγλία ήταν πετυχημένος σε όλα τα ιατρικά τεστ, είχαν μείνει άφωνοι στο ιατρικό επιτελείο της Φούλαμ. Το πότε θα τελειώσει την καριέρα του, θα το αποφασίσει ο ίδιος. Όταν θα καταλάβει πως δεν θα είναι όπως θέλουν να τον βλέπει ο κόσμος. Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό».

Πηγή: Sport-fm.gr