Δυσοίωνο είναι το μέλλον των αθλητικών ομοσπονδιών, λόγω της νέα διάταξης νόμου του υπουργείου Οικονομικών, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην εκπομπή «Μπαμ και κάτω»:

Για τη νέα διάταξη νόμου από το υπουργείο Οικονομικών: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις γενικότερα με ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς συνεχώς έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Μία τέτοια ζητήσαμε να συζητηθεί στην ολομέλεια της ΕΟΕ. Υπάρχει ένα άρθρο το οποίο ανατρέπει το καθεστώς που χορηγούνται πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Για να πάρεις λεφτά, ως ομοσπονδία, θα πρέπει να εκδοθεί ειδική άδεια από τον Υπουργό (σ.σ. Οικονομικών), ύστερα από σχετικό αίτημα του αρμόδιου Υπουργού. Οι υποχρεώσεις τρέχουν για τις ομοσπονδίες και αυτό μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Αυτό το καλοκαίρι έχουμε δηλώσει συμμετοχή σε οκτώ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τα δύο είναι τα πανευρωπαϊκά ανδρών και γυναικών. Το θέμα είναι αν η βλακεία μεγαλώνει το πρόβλημα ή το πρόβλημα τη βλακεία. Δεν γίνεται διαφορετικά. Όταν θα μας δώσουν κάποια χρήματα, θα μας φέρνουν και την οικονομική αστυνομία λένε (σ.σ. ΣΔΟΕ). Μας απειλούν! Τραγικά πράγματα αυτά! Τι είμαστε απατεώνες; Το Υπουργείο Οικονομικών είναι υπεύθυνο γι’ αυτό. Αυτή η διάταξη του νόμου, την αγνοούσε ο πρωθυπουργός, ο Υφυπουργός, όλοι την αγνοούσαν. Μας αντιμετωπίζουν σαν… ΔΕΚΟ. Εμείς δεν έχουμε υπαλλήλους; Πως θα πληρωθούν; Θα μας στείλουν φυλακή; Αν συνεχίσουν έτσι θα φύγουμε! Πρέπει να γίνει άμεση παρέμβαση. Αύριο θα κάνουμε μία συζήτηση στην ΕΟΕ και ελπίζω οι αρμόδιοι να μας βοηθήσουν. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λύση. Ελπίζω να το αναδείξουμε το θέμα. Να γίνουν παρεμβάσεις για να αλλάξει αυτό».

Για το Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών: «Ήταν μία πετυχημένη διοργάνωση, καθώς έβγαλε υγεία, παρά το γεγονός πως ξεκίνησε με ακρότητες από τους… αγανακτισμένους του σαββατοκύριακου. Ευτυχώς, όμως αυτή τη φορά τους πρόλαβαν».

Πηγή: Sport-fm.gr