Ενόψει του αγώνα με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη, ο Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποίησε τις καθιερωμένες δηλώσεις στην κάμερα της Nova και στάθηκε στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό, ενώ εξήρε την ποιότητα, την τεχνική και τον χαρακτήρα των παικτών του.

Επίσης, ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε και για τον Γιάγια Τουρέ, για τον οποίον είπε ότι σύντομα θα είναι έτοιμος, για να βρίσκεται στη διάθεσή του, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Αρκάδες και τον προπονητή τους, Σάββα Παντελίδη, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια στιγμή θα διαφοροποιήσει την τακτική του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μαρτίνς:

Για το τι κρατάει από τον πρώτο γύρο αγώνων: «Η πρώτη αυτή φάση των αγώνων ήταν πολύ σημαντική. Ο Ολυμπιακός πέρσι δεν είχε καλή χρονιά, είχε δυσκολίες και προβλήματα. Φέτος ο τρόπος που ήρθαν τα αποτελέσματα δείχνει ότι όλοι προσπάθησαν να λύσουν προβλήματα, ο πρόεδρος και η διοίκηση φρόντισαν να υπάρχει ένα πλήρες ρόστερ, οργανώθηκε καλά, η πορεία και όλη δουλειά που έχει γίνει από το Μάιο ως τώρα ήταν πετυχημένη. Όλα είναι αποτέλεσμα της καλής οργάνωσης της σκέψης και το ότι ξεχάστηκαν όσα έγιναν πέρυσι. Κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε…».

Σχετικά με το πόσο βοήθησε η διακοπή ώστε να μπουν κι άλλοι παίκτες στο ρόστερ όπως οι Νάτχο, Γκιγιέρμε και Τουρέ: «Ο Νάτχο έλειπε με την εθνική του ομάδα και δεν προπονήθηκε πολύ, είχαμε πολλές απουσίες. Δουλέψαμε μόνο με δέκα παίκτες, γιατί η ομάδα έχει πολλούς διεθνείς, δείγμα όμως της ποιότητάς της. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Περήφανοι για τον Μπουχαλάκη, τον Τσιμίκα, τον Νικολάου και τον Ανδρούτσο, που ήταν με τις εθνικές ομάδες της Ελλάδας.

Ο Τουρέ ήταν καιρό εκτός δράσης, χωρίς παιχνίδια και για να είναι έτοιμος θα χρειαστεί εάν διάστημα. Είμαστε ικανοποιημένοι όμως από τη δουλειά του, βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση, έχει ποιότητα και σύντομα θα είναι έτοιμος να μας βοηθήσει. Είναι επαγγελματίας και θα μας είναι πολύ χρήσιμος. Τώρα ποιοι θα παίξουν κόντρα στον Αστέρα, δεν μπορώ να σας το πω. Όλοι δουλεύουν πολύ, είμαστε ικανοποιημένοι, γι’ αυτό βασιστήκαμε σε κάποιους συγκεκριμένους στην αρχή, αλλά η περίοδος είναι πολύ μεγάλοι και όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν την ομάδα και να συνεισφέρουν».

Για τον Βούκοβιτς και τον Χασάν που ήταν τραυματίες: «Όλοι είναι 100% έτοιμοι».

Αναφορικά με τον Αστέρα Τρίπολης και την εικόνα του: «Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Αστέρας πάντα δημιουργεί προβλήματα στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Έχει έναν έμπειρο προπονητή και ποιοτική ομάδα, καλή με έμπειρους παίκτες. Έπαιξε κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και έχασε μόνο 1-0 και μάλιστα με πέναλτι. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί και θα έχουμε κοντά μας τον κόσμο μας. Ο Αστέρας πέρυσι είχε πολύ καλά αποτελέσματα και βρίσκεται κοντά στο επίπεδο των διεκδικητών του τίτλου. Ο προπονητής γνωρίζει καλά την ομάδα του και θα χρειαστεί αν είμαστε προσεκτικοί, όχι μόνο κόντρα στον Αστέρα. Το πρωτάθλημα το θέλουμε και θα έρθει κερδίζοντας τέτοια σημαντικά ματς».

Όσον αφορά τη βελτίωση και τη χημεία της ομάδας του: «Με δουλειά γίνεται αυτό. Η ποιότητα και η τεχνική των παικτών μας. Αλλά και κάτι ακόμη… Οι παίκτες μας έχουν καλή τακτική εξυπνάδα και χαρακτήρα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε διαλέξει παίκτες έξυπνους, καλούς τακτικά και καλούς χαρακτήρες. Όλοι βοηθούν τα καινούργια πρόσωπα και είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά τους. Θέλουμε να είναι πάντα η ομάδα απάνω απ’ όλα. Θέλουμε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο να τον βοηθήσουμε να βρει αυτό που έχασε πέρυσι. Με αφοσίωση, με πολύ δουλειά. Έχουμε πολύ καλούς χαρακτήρες, που βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους. Ξεχωρίζει η τακτική εξυπνάδα τους κι αυτό είναι πιο σημαντικό, ακόμη και από την τεχνική τους».

Για το δικό του έργο και τη συμβολή του: «Είναι συνολική η προσπάθεια, του προέδρου της διοίκησης. Ο προπονητής βρίσκεται πάντα στην υπηρεσία του συλλόγου. Απλά συνδυάζει το όνομά του με τις επιτυχίες της ομάδας. Αλλά, η δουλειά είναι ομαδική. Έχουμε ομάδα υψηλού επιπέδου και θέλω να πιστεύω ότι με δουλειά θα μπορέσουμε να είμαστε επιτυχημένοι. Θέλουμε να είμαστε ταπεινοί και να δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε νικητές, όπως πρέπει να κάνουμε κόντρα στον Αστέρα μια καλή έμπειρη και ποιητική ομάδα».

Σχετικά με τα συστήματα που δοκιμάζει και αν σκέφτεται το 4-3-3: «Δοκιμάζουμε διάφορα πράγματα στις προπονήσεις, για να είμαστε έτοιμοι για κάθε θέμα που μπορεί να προκύψει. Αυτήν τη στιγμή είμαστε πετυχημένοι και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε κάτι. Εγώ είμαι καλά με αυτό. Μικρές αλλαγές μπορεί να γίνουν κάποια στιγμή και αλλαγές, αλλά όταν ένα σύστημα δουλεύει καλά δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει. Οι παίκτες έχουν προσαρμοστεί σ’ αυτό έστω κι αν είχαμε αρκετές απουσίες. Δεν θα σας πω περισσότερα ούτε τι αλλαγές θα γίνουν στην ενδεκάδα με τον Αστέρα».

Τέλος γι το αν είδε καθόλου την Αθήνα: «Το Σαββατοκύριακο είδα κάποια πράγματα, λόγω της διακοπής, αλλά γενικά τον περισσότερο χρόνο μου τον περνάω στο Ρέντη.