Κάθε άλλο παρά πίεση θα πρέπει να νιώθει ο Αστέρας Τρίπολης στον επαναληπτικό του 1-1 με τη Μαρίτιμο, για τα προκριματικά του Europa League, όπως δήλωσε ο Χρήστος Πιπίνης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο αμυντικός των Αρκάδων τόνισε πως το άγχος έχει μεταφερθεί στην πορτογαλική ομάδα, καθώς θα παίζει στην έδρα της, ενώ δεν παρέλειψε να δικαιολογήσει τον Ουσέρο για το καθοριστικό λάθος που έκανε, λέγοντας πως στον καθέναν μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο.

Απόσπασμα από όσα είπε ο Χρήστος Πιπίνης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την αναμέτρηση με τη Μαρίτιμο:
«Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Στο πρώτο μπήκαμε φοβισμένα, αλλά από την άλλη και η Μαρίτιμο δεν μας έκανε κάποια κλασική ευκαιρία. Μόνο ένα τετ α τετ. Βάσει εικόνας, πιστεύω πως αδικηθήκαμε λίγο από το τελικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς το λάθος είναι λάθος και μπορεί να συμβεί στον καθένα. Είχαμε κάνει ένα λάθος με την Μπακού και ένα τώρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, είναι να δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας».

Για τη Μαρίτιμο: «Σίγουρα είναι πιο έμπειρη ομάδα από εμάς. Αλλά, πιστεύω πως δείξαμε περισσότερο σεβασμό απ’ όσο έπρεπε. Στο δεύτερο πατήσαμε πιο γερά στο πόδια μας, καταφέραμε να σκοράρουμε, όμως κάναμε ένα λάθος και δεχθήκαμε το γκολ».

Για το λάθος του Ουσέρο στην ισοφάριση:
«Ο Φερνάντο είναι από τους καλύτερος παίκτες της ομάδας. Ένας παίκτης με ποιότητα. Δεν λέει κάτι για εμάς αυτό το λάθος. Συμβαίνει στον οποιονδήποτε, γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για τον επαναληπτικό του 1-1 στην έδρα της Μαρίτιμο: «Πιστεύω ότι δεν θα είναι πιο δύσκολο από τον πρώτο αγώνα στην Τρίπολη. Στην έδρα μας ήμασταν φοβισμένοι, γιατί δεν ξέραμε καλά καλά ποια είναι η Μαρίτιμο. Μόνο από περσινά παιχνίδια την είχαμε δει. Έχω την πεποίθηση πως θα μας βγει κάτι καλό στην Πορτογαλία».

Για το αν είναι θετικό για τον Αστέρα το γεγονός πως είναι το αουτσάιντερ στο ματς της Πορτογαλίας:
«Το να είσαι το αουτσάιντερ, σου δίνει την ευκαιρία να παίξεις καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν περιμένουν πολλά από εσένα. Προσωπικά πιστεύω πως στον επαναληπτικό η Μαρίτιμο θα έχει την πίεση και γι’ αυτό θα μας βγει το παιχνίδι».

Για το αν θα είναι αποδυναμωμένο το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα: «Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα δεν θα είναι τόσο κακό σε ποιότητα, όσο φαίνεται μέχρι τώρα, με όσα γίνονται με τις μεταγραφές. Φέτος, θα αγωνιστούν αρκετά ταλαντούχα παιδιά που θα πάρουν ευκαιρίες. Για εμένα δεν έπρεπε να φτάσουμε εδώ για γίνει κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει τις Εθνικές ομάδες».

Για το αν περιμένει εκπλήξεις στο φετινό πρωτάθλημα: «Οι ομάδες που θα αντέξουν οικονομικά, πιστεύω πως δεν έχουν πρόβλημα, ενώ οι ομάδες που ανέβηκαν, πιστεύω πως θα πρωταγωνιστήσουν και θα έχουν μία καλή πορεία».

Πηγή: sport-fm.gr