Την ατομική του βελτίωση σε όλους τους τομείς έθεσε ως στόχο του ο Στέφανος Καπίνο, προκειμένου να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και την Εθνική να πετύχει τους στόχους της.

Ο νεαρός τερματοφύλακας… φιλοξενήθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, στο πλαίσιο της παρουσίας του με την Εθνική U19 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, και μίλησε για όλα!

Ξεκίνησε από την ήττα στην πρεμιέρα του ομίλου από την Ισπανία, το μέλλον του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος στη διοργάνωση και συνέχισε αναφερόμενος στους προσωπικούς του στόχους!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA:

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι με την Ισπανία. Τι έφταιξε;

«Ήμασταν νευρικοί από την αρχή του αγώνα και φάνηκε. Ίσως να φοβηθήκαμε επειδή παίζαμε κόντρα σε μια εθνική που έχει διακρίσεις. Παρά το γεγονός ότι ξέραμε ότι μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε καλή εμφάνιση, δεν πιστέψαμε στις ικανότητές μας. Η ήττα αυτή θα αποτελέσει καλό μάθημα για εμάς.

Θεωρείς ότι μπορείτε να επανέλθετε στα θετικά αποτελέσματα;
Η ήττα στο πρώτο παιχνίδι δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η Ισπανία είναι δυνατή ομάδα και στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά. Σε αυτό θα πρέπει να «χτίσουμε» και να συνεχίσουμε. Μπορούμε να φτάσουμε και στα ημιτελικά της διοργάνωσης, εάν βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό στη φάση των ομίλων, αρχίζοντας από την αναμέτρηση της Παρασκευής κόντρα στην Εσθονία. Τίποτα δεν χάθηκε ακόμα.

Πόσο δύσκολο είναι να επικοινωνείς με τους αμυντικούς της ηλικίας, σε σχέση με τους μεγαλύτερους;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Η ηλικία δεν είναι σημαντική για έναν τερματοφύλακα, εάν μπορεί να επικοινωνεί και να δουλεύει σωστά με τους συμπαίκτες του. Οι αμυντικοί της Εθνικής U19 είναι πολύ καλοί και τους εμπιστεύομαι απόλυτα.

Σε ποιους τομείς έχεις δουλέψει για να βελτιωθείς;
Yπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσω για να πω ότι είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Δουλεύω σε όλους τους τομείς, τόσο όταν είμαι με την Εθνική, όσο και όταν βρίσκομαι με τον Παναθηναϊκό.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;
Θέλω να βελτιωθώ και να συνεχίσω να δουλεύω για τον Παναθηναϊκό και τις Εθνικές ομάδες. Θέλω να τις βοηθώ, προκειμένω να δηλώνουν παρών στις μεγάλες διοργανώσεις, Euro και Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πως ένιωσες όταν έκανες ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα ενάντια στη Ρουμανία τον περασμένο Νοέμβριο;
Ήταν απίστευτη εμπειρία για μένα. Δεν το περίμενα. Είμαι ευγνώμων στον προπονητή, Φερνάντο Σάντος που με κάλεσε. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να παίξω σε αυτή την ομάδα, μαζί με αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Για να είμαι ειλικρινής, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Ελπίζω ότι η επόμενη κλήση μου δεν θα αργήσει.

Ως τερματοφύλακας, ποιανού στυλ προτιμάς; Του Μπουφόν, του Κασίγιας ή του Νόιερ;

Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση. Ίσως όλων… Το μοντέρνο στυλ τερματοφύλακα είναι του Νόιερ. Ανέκαθεν όμως προτιμούσα τον Μπουφόν. Αυτός είναι το είδωλό μου.

Πηγή: sport-fm.gr