Άγγλοι χούλιγκανς θέλησαν να «εισβάλλουν» στη Νότιο Αφρική για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός προστασίας της χώρας. Ο Νατί Μτέτβα δήλωσε ότι η βρετανική και η νοτιοαφρικάνικη Αστυνομία απέτρεψαν την είσοδο την ταραξιών στη χώρα που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ σε λίγες μέρες.
Συγκεκριμένα, περίπου 3.200 άτομα υπολογίζεται ότι επρόκειτο μέχρι αύριο να είχαν στα χέρια τους διαβατήρια, όμως οι Βρετανοί αστυνομικοί κατάφεραν να τους κρατήσουν μακριά από τη Νότιο Αφρική.

«Πριν από έναν περίπου έναν μήνα μερικοί από αυτούς προσπάθησαν μέσω του Ντουμπάι να έρθουν στη Νότιο Αφρική, όμως οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας μας (Νοτίου Αφρικής) και του Ηνωμένου Βασιλείου κατάφεραν να τους σταματήσουν», τόνισε ο κ. Μτέτβα, χωρίς να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες για την υπόθεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αξιωματούχοι της Νοτίου Αφρικής συνεργάζονται στενά με τις βρετανικές Αρχές, προκειμένου να εμποδίσουν τους χούλιγκανς να φτάσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.